Geluk

Soms moeten we dingen negeren om te kunnen leven

Soms moeten we dingen negeren om te kunnen leven

Negeer je onzekerheden

Negeer de stemmen in je hoofd die alles erger in plaats van beter maken. Negeer hoe ze je bang maken en hoe ze je kleineren, hoe ze je laten geloven dat je niet goed genoeg bent. We moeten proberen om ze aan de kant te zetten wanneer ze ons aanvallen. We moeten onszelf meer vertrouwen, zelfs als we ons onzeker voelen. Negeer je onzekerheid en blijf stappen zetten. 

Negeer kritiek

Negeer de meningen en het ongevraagde advies, negeer de regels en de grenzen en negeer de pijnlijke woorden die je vertellen waarom je dingen wel of niet moet doen. Negeer de ervaringen van anderen, want het is niet jouw ervaring. Negeer de excuses van anderen, want dat is hoe zij hun leven verantwoorden en jij moet je eigen manier vinden. 

Negeer de mensen die jou achter laten

Negeer hun beloftes, de plannen die voor de toekomst werden gemaakt, de geheimen die werden gedeeld en de manier waarop ze naar je keken. Negeer de betoverende momenten want ze zullen niet meer gebeuren met die persoon. Zij hebben ervoor gekozen om alles terug te nemen en jij hebt geen keus om ze achter te laten. Negeer de mensen die je niet waardeerden en negeer de manier waarop ze je hebben laten voelen.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Negeer sommige vragen die je hebt

Negeer de lastige vragen die jij je zo vaak afvraagt: “Waarom ik? Wanneer zal ik gelukkig zijn? Wat wil ik doen? Waarom sta ik stil?” Soms moet je deze vragen negeren en erop vertrouwen dat we de antwoorden vinden als de tijd daar is. 

Het is moeilijk om de dingen die je dwarszitten te negeren. Het is nog zwaarder om er elke dag mee te leven en te voelen hoe ze je naar beneden trekken als je er te veel aandacht aan geeft. Je hebt twee keuzes; of je we dragen onze last elke dag op onze schouders of we negeren ze zodat we kunnen leven.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com