Bereidingstijd:
30 minuten
Oventijd:
35 a 40 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
oven, keukenmachine, staafmixer
Ingrediënten
Pizzabodem
- 100 g havermout
- 2 zoete aardappels
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- 1 el italiaanse kruiden
Rode bietensaus
- 200 g zijden tofu
- 2 gekookte rode bieten zonder schil
- 2 tenen knoflook
- handvol verse basilicum
- 2 el balsamicoazijn
- 30 g noten (ik gebruikte gemengde noten)
Toppings:
rucola, mozzarella, kappertjes, rode ui, paprika, zalm etc
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de havermout, zoete aardappel, knoflook en italiaanse kruiden in de keukenmachine en maal dit tot dat het fijn (korzelig) is. Voeg in een kom de eieren toe en meng dit goed met elkaar. Het ‘deeg’ moet licht plakkerig zijn, zodat je er 2 gelijke ballen van kunt maken. Voeg nog een ei toe als het te droog is.
- Leg bakpapier op een bakplaat. Leg een bal op het bakpapier en maak hier een mooie ronde pizzabodem van. Bij mij pasten er 2 bodems onder elkaar in de oven. Bak de bodems in circa 35 a 40 minuten gaar. De bodem moet droog zijn en licht verkleurd als ze klaar zijn.
- Maak ondertussen de rode bietensaus door alle ingrediënten tot een saus te vermalen in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Haal de bodem uit de oven en smeer de rode bietensaus hier op. Beleg de pizzabodems met je favoriete pizza ingrediënten en zet nog voor circa 8 a 10 minuten terug in de oven.
charlyparsley.nl