Gezond gewicht Gezondheid

5 praktische tips om gezonder te eten

Tips om gezonder te eten

Op Pinterest heb je een bord vol gezonde recepten, die je ooit nog eens gaat maken… Je hebt kookboeken met gezonde recepten, die je ooit nog eens gaat maken… Je volgt op Facebook receptenblogs vol met recepten die je ooit nog eens gaat maken…

Maar tot nu toe is het je nog niet gelukt om regelmatig gezond te koken en eindelijk die smoothies en gezonde ontbijtjes die je voorbij ziet komen te maken. Dat ligt dus niet aan jou! Er is niets mis met jou wilskracht. Je hebt alleen een plan nodig. Oké en een beetje wilskracht om die blender naderhand schoon te maken ;).

Onderstaand vind je tips om jouw eigen plan te maken:

 1. Word heel goed in het maken van een paar recepten
  Wanneer je een paar recepten hebt die je zonder moeite kunt maken, dan kun je ook als je moe bent gezond eten zonder dat het je te veel energie kost. Zoek een bepaalde smoothie die jij lekker vindt en die je op een gegeven moment met je ogen dicht kan maken. Zoek een regenachtige zondag uit en ga lekker aan de slag met jouw basisrecepten.
 2. Vind het prima om af en toe hetzelfde te eten
  Als je alle foodblfoggers op instagram voorbij ziet komen dan denk je dat zij elke dag wat anders maken. Maar dat is vaak helemaal niet zo. Er zijn vaak een aantal onderdelen die meerdere keren per week om de hoek komen kijken – zoete aardappel friet, zelf gemaakte pesto, boerenkoolpizza, smoothies.
 3. Maak een ‘te koken’ lijst
  De beste manier om daadwerkelijk die bewaarde recepten te maken is om het te plannen. Kies 1 lekker recept en 1 dag uit. Haal alle benodigdheden in huis en maak het! Geen excuses, gewoon doen!
 4. Denk na over de toekomst
  Je wilt niet ergens zijn en opeens enorme honger krijgen, terwijl een voorverpakte snack het enige is wat er op dat moment te verkrijgen is (hallo spastische darm). Dus bereid jezelf voor, ga je een lange vlucht maken? Neem vers fruit en een salade mee in tupperware bakjes (altijd grappig om de gezichten van mede passagiers te zien als ik weer met mijn bakjes aankom). Ga je een dagje naar een pretpark? Hup, vullen die bakjes.
 5. Doe je best en geniet van de rest
  Je doet je best, je plant vooruit maar je kunt niet altijd alles voorzien. Blijf niet hangen in ongezonde momenten, morgen weer een dag. Het leven is te kort om niet te genieten.