Oeh, ik ben dol op chocolaaaa.. brownies zijn daarom ook zo lekker! Ik kwam online vaak al zoete aardappel brownies tegen en dacht ieeeh.. een brownie met zoete aardappel. Toch ben ik ze gaan maken omdat ik benieuwd was! Je proeft gewoon lekkere brownies en zijn een stuk gezonder dan de “standaard brownie”. Het zijn een soort van super brownies haha.
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels
- 100 gram dadels
- 75 gram speltmeel
- 5 el cacao (rauwe)
- 50 gram walnoten
- snufje kaneel
- 2 el kokosolie
- zakje bakpoeder
Voor de topping:
- 2 el agavesiroop
- 2 el cacaopoeder
- lekker met wat frambozen en kokosrasp
Zo doe je het:
- Kook de 2 zoete aardappels in ongeveer 15 minuten in een pan totdat ze zacht & gaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de dadels en de walnoten fijn in een keukenmachine (heb je deze niet, hak ze dan beide in hele kleine stukjes).
- Smelt de kokosolie in een pannetje totdat die helemaal vloeibaar is
- Meng het speltmeel samen met de cacaopoeder,kaneel,bakpoeder.
- Voeg hier nu de zoete aardappel aan toe (prakken) en de dadels/walnoten.
- Meng alles heel goed door elkaar en leg bakpapier op een bakplaat.
- Maak het beslag glad met een spatel en bak de brownie in ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven
- De brownies zijn klaar als een prikker er schoon en droog uitkomt. Laat nu de brownie afkoelen
- Garneer met eventueel het chocoladesausje (meng 2 el agavesiroop met de 2 el cacao) en frambozen/kokossnippers.
Snijdt de zoete aardappel brownie in ongeveer 16 stukken of minder als je voor de grotere stukken gaat!
Ik zeg: aanvallen maar!
Eet smakelijk