Geluk

6 Gewoontes van mensen die altijd geluk hebben

5 tips om tot jezelf te komen

Sommige mensen hebben altijd mazzel en lijken geboren voor het geluk. En hoewel sommige mensen natuurlijk meer geluk hebben dan anderen zijn er manieren om het tij te keren en zelf ook meer geluk te krijgen.

1 Wees pro-actief
Mensen die geluk hebben maken dingen mogelijk. Ze zijn eerder actief dan reactief. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun acties, gedachtes en woorden. Een collega lijkt ontzettend veel mazzel te hebben omdat zij 8 nieuwe klanten op 1 dag heeft binnengehaald, maar als je verder kijkt zie je dat er meer aan de hand is. Zij is die dag namelijk 2 uur eerder begonnen, heeft een korte pauze genomen en heeft die verkoopcursus die jij niet nodig vond wel gedaan. Geluk lijkt van de buitenkant te komen aanwaaien, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

2 Wees opportunistisch
Succesvolle mensen zijn vaak opportunistisch. Ze hebben de kwaliteit om hun voordeel te halen uit bepaalde situaties en om kansen direct aan te grijpen. Veel mensen zien kansen niet omdat ze vast zitten in hun eigen stramien. Opportunistisch zijn betekent mindful zijn, het betekent flexibel genoeg zijn om je oorspronkelijke plannen te wijzigen en om moedig genoeg te zijn om die ene kans te grijpen.

3 Mindfulness
Door mindful te zijn ben je allert, oordeel je niet direct en ben jij je bewust van wat er om je heen gebeurt en wat er in jouw zelf gebeurt. Wanneer je niet mindful door het leven gaat en dingen op de automatische piloot doet dan is het waarschijnlijk dat jij bepaalde kansen mist. Een belangrijk aspect van geluk is het creëren van een mindful geest.

4 Volg je gevoel
Sommige mensen kunnen een bepaald gevoel over iets hebben en hun gevoel vervolgens volgen. Door gebruik te maken van je gevoel kun je nieuwe kansen creëren. Dit betekent wel dat je op je eigen intuïtie moet leren vertrouwen. Ook kan je gevoel je helpen om bepaalde situaties met andere mensen in te schatten: “is het wijs om nu wel of niet wat te zeggen” en “hoe zal de andere reageren als ik xxx vraag”. Mensen die veel geluk hebben vertrouwen vaak op hun gevoel en maken soms keuzes die meer zijn gebaseerd op intuïtie dan op gevoel.

5 Wees flexibel
Het leven is dynamisch en altijd in beweging. Door te accepteren en te waarderen dat dingen altijd zullen veranderen wordt het leven makkelijker.

6 Wees volhardend
Transformeer kleine problemen in motiverende uitdagingen. Veel mensen die succesvol zijn het leven hebben dingen wel 100 keer geprobeerd voordat ze 1 keer succesvol waren. Zoals Thomas Edison zei: “Ik heb niet gefaald. Ik heb juist 1.000 manieren gevonden die niet werken”.