Recepten Snack

Recept: Yoghurtcake met frambozen

Heerlijk ontbijt recept

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt dat we eten heeft een grote invloed op hoe we de rest van de dag presteren. Ondanks dit gegeven zijn er nog veel mensen die de waarde van een goed ontbijt onderschatten en er om persoonlijke redenen voor kiezen om het ontbijt over te slaan. Zonde als je je bedenkt hoeveel leuke en lekkere ontbijtvarianten er bestaan!

De belangrijkste tip die wij willen geven is om van het ontbijt een waar feestje te maken. Om jullie een beetje op weg te helpen geven wij onderstaand het recept voor een heerlijke en gezonde yoghurtcake met frambozen. Want cake als ontbijt, wie wil dat nou niet?!

Wat heb je nodig?

♥ Optioneel: Mixer

Wat zit er in?

♥ 250 gram speltmeel
♥ 250 ml plantaardige yoghurt
♥ 2 eieren
♥ 2 el honing
♥ 2 tl ongezoete vanillepoeder
♥ 2 tl kaneel
♥ 2 tl bakpoeder
♥ 150 gram frambozen
♥ Amandelschaafsel

En hoe maak je het?

♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Doe de yoghurt, eieren en honing in een kom en mix dit op middelhoge stand.
♥ Voeg de speltmeel, vanillepoeder, kaneel en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
♥ Voeg de frambozen toe aan het beslag. Roer de frambozen voorzichtig door het beslag met een spatel.
♥ Giet het beslag in een cakevorm en strooi het amandelschaafsel eroverheen.
♥ Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer een satéprikker er bijna schoon en droog uit komt.
♥ Laat de cake goed afkoelen. Zet de cake ongeveer twee uur in de koelkast. De cake is pas echt lekker wanneer deze goed koud is!

 

Laat een reactie achter