Relaties

De keuzes die je kunt maken om jullie relatie te laten slagen

De keuzes die je kunt maken om jullie relatie te laten werken

Staat je relatie momenteel op scherp? Relatietherapeute Margaret Paul heeft de afgelopen 46 jaar met duizenden stellen gewerkt en weet wat een relatie tot een succes of een teleurstelling kan maken. Onderstaand zie je de verschillende keuzes die je kunt maken welke een groot verschil kunnen maken in je relatie:

1 Neem jij de verantwoordelijkheid voor jouw gevoel? Of verwacht je dat je partner je gelukkig maakt?
Het is belangrijk om in een relatie je eigen verantwoordelijkheid te nemen wat betreft jouw eigenwaarde en geluk. Wanneer je gelooft dat je partner de verantwoordelijkheid heeft om je gelukkig, veilig en goed te laten voelen, wat doe je dan als hij of zij niet doet wat jij wilt?

Word je?

  • Boos, aanvallend, trek jij je terug of zoek je andere dingen om je partner mee te straffen?
  • Probeer je nog harder om je partner te pleasen en verlies jij daarbij jezelf uit het oog?
  • Klap je dicht en word je verdrietig?
  • Ga je eten/roken/drinken om de leegtes op te vullen?
  • Ga je vreemd?

Helpt iets van bovenstaande om je relatie beter te maken?
Het belangrijkste in je relatie is dat jij van jezelf leert houden. Hoe je moet zorgen voor je eigen gevoelens. Liefde delen is goed, proberen om liefde te krijgen zorgt voor problemen.

2 Je bent vaker lief, zorgzaam en begrijpend naar je partner dan dat je kritiek op je partner hebt.
Behandel jij jezelf vriendelijk? Behandel jij je partner vriendelijk? Zorgen jullie voor elkaar? Relaties varen op liefde, zorgzaamheid en compassie, maar mislukken wanneer partners niet aardig voor henzelf en elkaar zijn. Wees eerlijk tegen jezelf: hoe vaak ben jij lief en zorgzaam en hoe kritisch ben je op jezelf en je partner? Wanneer je kritisch bent naar je partner is er grote kans dat je ook kritisch bent naar jezelf. Zelfkritiek leidt vaak tot kritiek op anderen. Het is moeilijk voor de liefde om te overwinnen in een omgeving van kritiek.

3 Probeer te leren in plaats van te controleren.
In ons leven hebben we op een gegeven moment vaak 2 intenties:
1 De intentie om te leren hoe we van onszelf en anderen kunnen houden;
2 De intentie om te controleren hoe we liefde ontvangen en pijn kunnen ontwijken.
Wanneer je kiest om te leren dan is dit goed voor je relatie, wanneer je kiest om te controleren dan is dit niet zo goed.
Ruzies worden opgelost waneer beide partners willen leren: van elkaar, van zichzelf en van de relatie. Ruzies worden niet opgelost wanneer partners de intentie hebben om te controleren.

4 Samen tijd doorbrengen heeft prioriteit boven “alle dingetjes” die nog gedaan moeten worden.
De tijd nemen om samen te zijn, om jullie dag door te nemen, om te knuffelen, om seks te hebben, om samen te lachen en om samen te huilen zijn keuzes die je relatie goed zullen doen. Wanneer jullie je blijven focussen op alles wat nog op jullie ‘to do’ lijstje staat groei je uit elkaar. Het is goed voor stellen wanneer er tijd is om samen aan hun band te werken. Maar wanneer de prioriteit ligt bij alle klusjes die nog gedaan moeten worden, in plaats van bij jullie relatie, dan is het zaak om op te passen.

5 Je kiest ervoor om dankbaar te zijn en om niet te klagen.
Wanneer je dankbaar bent voor de mooie dingen in elkaar, de dingen waar je in eerste instantie verliefd op werd, dan is dit goed voor je relatie. Klagen over je partner of in het algemeen is niet goed voor een relatie. Relaties groeien wanneer beide partners dankbaar zijn en er niet constant wordt geklaagd.

MindbodyGreen

Laat een reactie achter