Geluk

Vriendelijkheid in actie! 14 Manieren om wat geluk te verspreiden

Zo help jij jouw dochter aan een gezond zelfbeeld

Wanneer je wat geluk in iemand anders zijn dag brengt dan maak je niet alleen de ander blij maar je voelt je zelf ook gelukkiger. Hoewel we bijna allemaal proberen elke dag vriendelijk en behulpzaam te zijn laten onze drukke agenda’s en levens dat soms niet toe.

Maar sta hier eens bij stil: Het is zo mooi dat de meest simpele dingen zo veel geluk kunnen brengen in het leven van anderen. Lees onderstaand de 14 simpele handelingen die er voor zorgen dat je elke dag wat geluk aan anderen kunt geven.

1 Geef iemand je volle aandacht
“Aandacht is de meest zeldzame en puurste vorm van genereus zijn”, aldus de Franse filosoof en activist Simone Weil. Klusjes, dingen je nog moet doen, berichtjes en e-mailtjes op je telefoon kunnen ons makkelijk afleiden van het geven van onze volle aandacht aan iemand. Probeer vandaag eens helemaal in het nu te zijn bij iemand en iemand jouw volle aandacht te schenken. Zie wat er gebeurt.

2 Maak een foto van iets moois en stuur het aan iemand in je leven
Soms is het versturen van een simpel smsje al genoeg om iemands dag mooier te maken.

3 Probeer even los te komen van je computer en telefoon
Ga naar buiten tijdens je lunchpauze. Zet je telefoon even op vliegtuigstand en probeer te zien wat er buiten gebeurt. Misschien kun je de deur voor iemand ophouden die zijn handen vol heeft of een kopje koffie kopen voor iemand die er verdrietig uitziet.

4 Besteed eens een paar euro aan iets voor iemand waarvan je denkt dat die het nodig heeft
Koop de daklozenkrant, een broodje voor iemand die het nodig heeft of een flesje water. Of koop een bosje bloemen of chocolade voor je geliefde!

5 Geef iemand het voordeel van de twijfel
Misschien is er vandaag iemand te laat voor een afspraak, je baas behandelt je vandaag niet terecht, je geliefde heeft geen aandacht voor je. Onthoud dat we allemaal fouten maken en er misschien een reden is dat iemand zich zo gedraagt.

6 Stuur eens een brief
Hoe lang is het geleden dat jij voor het laatst een brief aan iemand hebt gestuurd? Stuur eens een brief of een leuk kaartje naar een grootouder, ouder, vriend of vriendin of je geliefde. Want iedereen vindt het leuk om een handgeschreven kaartje in de bus te ontvangen!

7 Groet een vreemde met een glimlach en een vriendelijk woord
Vriendelijkheid hoeft niet alleen bewaard te blijven voor de mensen die je kent. Je kunt iemands dag al beter maken door iemand een glimlach toe te werpen of een compliment te maken.

8 Oefen je vaardigheden om beter naar iemand te kunnen luisteren
Wanneer je luistert naar iemand probeer dan ook echt te luisteren. Focus op de ander en laat jouw verhaal een keer achterwege. Het is fijn om echt gehoord te worden door iemand met een open hart.

9 Oefen om lief voor jezelf te zijn
We kunnen anderen geen geluk bieden als we onszelf geen geluk gunnen. Doe je ogen dicht, adem een aantal keer diep in en uit en voel de spanning in je lichaam. Probeer je in te beelden dat je warme rode liefde naar je spanningen stuurt.

10 Wees goed voor onze aarde
Wees je bewust van het moois wat onze aarde te bieden heeft en probeer voor onze planeet te zorgen. Je kunt afval oprapen en het in een vuilnisbak gooien, de lichten uit te doen wanneer je geen licht nodig hebt en de kraan dicht draaien terwijl jij je tanden poetst.

11 Geef complimenten
Onderzoek wijst uit dat werknemers die een complimenten-kritiek ratio van 3:1 hebben het meest efficient werken. Stellen die een positieve en negatieve interactie ratio van 5:1 hebben zijn het meest gelukkig. Verbeter de sfeer op je werk en thuis door complimenten te geven, je zal zien dat je er veel voor terugkrijgt!

12 Heb de intentie om iedereen met vriendelijkheid te behandelen
Dit zal misschien niet altijd makkelijk zijn maar het is het waard om het te proberen. Probeer mindful met je woorden om te gaan en probeer niets negatiefs over anderen te zeggen.

13 Ontmoet je buren
Drukke levens kunnen ons scheiden van onze buren. Maar bel eens aan bij een van de buren die je niet kent en stel jezelf voor. Je weet nooit wanneer je een kopje suiker nodig hebt.

14 Rijd met geduld
Probeer geduld te hebben met andere verkeersdeelnemers en stel je voor dat zij ook graag naar huis willen na een lange en zware dag op het werk. Jouw relaxte staat kan je hele dag beïnvloeden.

Laat een reactie achter