Relaties

7 dingen die gelukkigste stellen zonder te vragen voor elkaar doen

7 dingen die gelukkigste stellen zonder te vragen voor elkaar doen

In een goede relatie geven partners elkaar liefde en steun. Ze wachten niet tot er een speciale gelegenheid om hun waardering voor elkaar te tonen. Ze vinden het oprecht leuk om dingen voor elkaar te doen, zonder dat ze er iets voor terug verwachten. Onderstaand zie je voorbeelden van dingen die gelukkige stellen voor elkaar doen zonder dat ze erom hoeven te vragen:

1 Ze checken hoe het met de ander gaat
Of het nou een appje of een telefoontje is met de vraag: “Hoe is het gegaan?”, gelukkige stellen checken hoe het met de ander gaat. Ze bellen om te zeggen dat ze later zijn of dat ze aan de ander denken. Als resultaat voelen deze stellen zich sterk met elkaar verbonden en spelen ze een belangrijke rol in elkaars leven.

2 Ze geven elkaar complimentjes
Het hoeven echt geen zoetsappige complimentjes te zijn over dat je de vrouw van de wereld bent, maar zelfs een opmerking als: “Lekker gekookt schat!” is al heel waardevol. Hoewel sommige stellen het ook goed doen zonder positieve feedback, waarderen de meeste mensen de erkenning die ze krijgen voor hun contributie aan de relatie.

3 Ze zijn genereus, in plaats van dat ze score bijhouden
Genereus zijn is iets wat als geschenk wordt gegeven, zonder dat er iets voor wordt terug verwacht. Als een relatie veilig voelt dan is het makkelijk dingen voor je partner te doen zonder dat je er iets voor terug wilt. Of je nou zijn overhemden strijkt of weer meegaat op haar favoriete wandelroute, gelukkige stellen vinden het leuk om attent en genereus te zijn voor hun partner.

4 Ze zijn open over hun gedachtes en gevoelens
Als partners het gevoel krijgen dat ze alle gevoelens en gedachtes uit de ander moeten trekken dan kan dit heel eenzaam voelen. Gelukkige stellen voeren ook heus niet constant diepe gesprekken, maar ze doen het vaak genoeg om te blijven weten wat er in de ander omgaat.

5 Ze verrassen elkaar met hun favoriete eten
We weten allemaal dat eten ons een warm gevoel kan geven en mensen bij elkaar brengt. Maar als je extra je best doet om de favoriete maaltijd van je partner te verzorgen dan weet de ander dat dit liefde is. Het is een mooie manier om ‘ik houd van jou’ te zeggen. Als de favoriete maaltijd een zelf gekookte maaltijd is, in plaats van een stuk nougat is, dan score je extra punten.

6 Ze hebben de gewoonte ontwikkeld om elkaar te bedanken
Ondanks de vanzelfsprekendheid en gewoontes die een lange relatie met zich meebrengt kun de liefde levendig houden door je partner regelmatig te prijzen en hen te bedanken voor de dingen die ze doen. Mensen willen eraan worden herinnerd dat ze waardevol voor je zijn en gelukkige stellen begrijpen dit. Hoewel je misschien aanneemt dat de ander wel weet dat je van hem of haar houdt is het belangrijk om de moeite die de ander doet te erkennen.

7 Ze zeggen dat ze van elkaar houden
En ze zeggen dit op momenten dat de ander het niet verwacht. In veel relaties komen de: “Ik houd van jou’s” vaak meer van één partner dan van de ander. Vaak leidt de één en de ander volgt. Vaak geven mensen als excuus: “Ik wil het niet te vaak gebruiken”. Terwijl in gelukkige relaties beide partners het regelmatig zeggen en ze het altijd menen als ze dit zeggen.