De winter is het ideale seizoen om s’middags soep te eten. En het liefst wil je dat het zo snel mogelijk klaar is. Het enige wat wat meer tijd kost, zijn de linzen. Die hebben even de tijd nodig om gaar te worden. Maar verder kost deze soep je weinig werk. Ideaal om wat restjes groente op te maken. En ook ideaal om in grotere hoeveelheden te maken. Dit recept is voor 2 kommen, maar je kunt het makkelijk verdubbelen. Hij is lekker warm en, samen met wat brood, vullend genoeg om je middag door te komen. Je zou deze soep zelf nog meer smaak kunnen geven door ook een uitje en een teentje knoflook toe te voegen. Maar dat was naar mijn mening niet eens nodig. Wat eten jullie graag op een koude wintermiddag?
Dit heb je nodig voor 2 kommen:
- 1 pak gezeefde tomaten (á 390 gr), passata
- 2 geroosterde paprika’s
- 1/2 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- een handje rode linzen.
- een paar takjes verse tijm
- eventueel peper en zout
Zo maak je het:
Pureer de geroosterde paprika’s samen met een scheutje van de gezeefde tomaten. Snijd de halve rode paprika en de bleekselderij in hele kleine stukjes. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de paprika en bleekselderij 5 minuten. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes en hak ze fijn. Doe ze in de pan samen met de gezeefde tomaten en geroosterde paprika. Vul de helft van het pak gezeefde tomaten met water en doe dit ook in de pan. Breng aan de kook en voeg een handje rode linzen toe. Laat dit afgedekt ongeveer 15 tot 20 minuten koken of tot de rode linzen gaar zijn. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer met wat geroosterd brood.
Eet smakelijk!
Je kunt mij vinden op:
www.leuklekkerenliefdevolkoken.wordpress.com
Facebook: leuk lekker en liefdevol koken
Pinterest: Pauline Sassen
Instragram: leuklekkerenliefdevolkoken