Geluk Gezondheid

10 geheimen van gelukkige en gezonde vrouwen

4 Tips om je niet meer zenuwachtig te maken voor je functioneringsgesprek

Ben je klaar voor wat balans in je leven? Volg deze simpele maar effectieve regels voor een meer uitgebalanceerd leven.

1 Houd je ochtenden kalm
Zelfs 5 minuten van pure ontspanning kunnen een enorm verschil voor je humeur en je energie maken. Neem tijd voor dat gezonde en vullende ontbijt, stretch je spieren of mediteer en begin je dag helemaal zen.

2 Maak tijd om te bewegen
Sporten maakt endorfines aan, het is goed voor je immuunsysteem, het is goed tegen stress en het helpt je om je sterk en zelfverzekerd te voelen. Je hoeft echt niet uren achter elkaar te sporten, maar elke dag wat beweging is het beste medicijn wat er is voor een gezonde geest en een gezond lichaam.

3 Eet echt eten
Bewerkt junkfood is slecht voor je bloedsuiker, zorgt voor slechte onnatuurlijke ingrediënten in je lichaam en het geeft je een onverzadigd gevoel. Daarnaast heb je waarschijnlijk na een paar uur al weer honger nadat je hebt gegeten. Door te kiezen voor echt en puur voedsel laat je zien dat je serieus bent als het gaat om jouw geluk en jouw gezondheid.

4 Drink voldoende water
Grijp wanneer jij je moe of lusteloos voelt niet direct naar cafeïne of snacks vol met suiker. Vaak is vermoeidheid een teken dat je meer moet drinken. Dus drink de hele dag voldoende water en houd je energielevels op pijl!

5 Luister naar je lichaam
Gelukkige mensen helpen hun lichaam in plaats van ertegen te vechten. Ze leggen hun vork neer wanneer ze voldoende hebben gegeten, ze gaan naar yoga wanneer ze zich gestrest voelen en ze nemen niet die derde cocktail als ze voelen dat het geen goed idee is. Als je bereid bent om te luisteren dan heeft je lichaam voldoende te zeggen.

6 Eet je groente
Je lichaam moet geen groente eten, het wil groente eten. Groente houden je lichaam gaande en geven het de energie die het nodig heeft.

7 Investeer in je fitheid en je gezondheid
Wacht niet tot jij je wat slechter voelt voordat jij voor jezelf gaat zorgen. Nee zorg altijd goed voor jezelf, neem af en toe een massage, zorg voor voldoende rust en eet gezond.

8 Wees dankbaar
Soms is het verleidelijk om je te focussen op alle dingen in je leven die niet goed gaan. Maar vergeet niet om ook stil te staan bij de dingen die wel goed gaan! Positieve mensen zijn dankbaar voor de mooie dingen ze wel hebben. Al zijn het de vogels die zingen of de zon die opkomt.

9 Neem de tijd om te lachen
Het leven is al serieus genoeg, neem daarom af en toe de tijd om dingen wat luchtiger te benaderen. Maak tijd om af te spreken met vrienden en te genieten van elkaars gezelschap en wees niet bang om vriendelijk te zijn tegen vreemden, een glimlach kan zoveel doen.

10 Rust
Plan niet weer een activiteit als jij je al moe voelt, maar geef je over aan je lichaam en rust. Door grenzen te stellen zorg jij goed voor jezelf en voel jij je veilig en houd je voldoende energie. Dus neem de tijd om op te laden en als het tijd is om te slapen doe dit dan ook. Zet de tv uit, laat je mobiel in de woonkamer en rust echt uit.