Weer een soepje onlineeee! Dit keer een Tomaten-paprika soep met bulgur. Ik heb gekozen om een beetje bulgur door de soep te doen, dit maakt de soep net iets voedzamer. Dit recept lijkt een klein beetje op dit recept: Tomaten rode paprikasoep. Ik heb de soep nu net iets anders gemaakt, weer een soort van variant! Deze soep is echt super easy om te maken en is ook snel klaar! Je kunt deze soep ‘s avonds als hoofdgerecht eten met een stukje vers brood erbij en bijvoorbeeld een salade maar ook zeker als lunch! Wanneer maak jij de soep?
Ingrediënten: (2 personen)
- 2 punt paprika’s
- 4 tomaten
- 1 liter groente bouillon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 handje verse basilicum
- 4 stukjes vers brood
- 60 gram bulgur
- 4 snufjes paprikapoeder
Zo doe je het:
- Snijd de ui, knoflook, punt paprika en de tomaten in stukjes.
- Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, punt paprika en de tomaten.
- Breng op smaak met wat peper/zout en paprikapoeder.
- Maak ondertussen de groente bouillon klaar en ook de bulgur (zie aanwijzingen op de verpakking).
- Voeg nu de groentebouillon toe in de soeppan en laat dit ongeveer nog 10 minuten pruttelen.
- Pureer nu de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat gesneden basilicum.
- Snijd het vers brood in plakjes en serveer bij de soep!
Klaar is je recept!!
Eet smakelijk!