Geluk

Van een goede functie bij een bank naar fulltime blogger

Van bankier naar blogger

Was ik ontevreden over het leven wat ik leidde? Nee eigenlijk niet. Was ik gelukkig, nee dat ook zeker niet. Ik was niet ontevreden over mijn salaris, over de status die ik had (lekker belangrijk!) en over het reizen voor mijn werk. Ik wist wel dat mijn passie niet lag in de financiële wereld, maar ja, pech gehad dacht ik. Zo veel mensen leiden een leven waar ze niet echt tevreden mee zijn…

Ik werkte keihard, was van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk en in de weekenden was ik ook altijd aan de slag. Totdat ik mijn burn-out kreeg. Toen had ik opeens de tijd om na te denken over mijn leven en mijn werk en besefte ik dat ik niet gelukkig werd van het leven wat ik leidde. Hoe zonde is dat?! We hebben maar één leven en ik deed iets wat me niet gelukkig maakte. Stom want het is juist enorm belangrijk om iets te doen waar je wel gelukkig van wordt; wist jij dat in 2014 meer dan 100.000 jonge werknemers tot 35 jaar langdurig thuiszaten vanwege stress gerelateerde klachten, waaronder een burn-out?

Heftige cijfers, daarom is het goed om voor jezelf te kiezen. Natuurlijk moet je gewoon werken en moet er geld worden verdiend, maar er is volgens onderzoek nauwelijks een relatie tussen de hoogte van je salaris en geluksgevoelens. Nog een reden om eens verder te kijken dan je huidige baan. Want het is echt niet te laat om nog wat anders te gaan doen, waar een wil is, is een weg.

Maar hoe kom je er dan achter wat wel bij je past? Hoe gooi je het roer om?
Ik wist dus dat ik niet meer in de financiële wereld wilde werken, maar wat ik dan wel wilde geen idee. Dus ben ik gaan opschrijven:

  • Wat vind ik wel leuk in mijn baan?
  • Welke dingen vond ik het leukste van andere functies die ik heb gehad?
  • Wat vind ik niet leuk aan mijn baan?
  • Welke dingen vond ik echt niet leuk aan andere functies die ik heb gehad?
  • Van welke dingen krijg ik in mijn vrije tijd energie?

Natuurlijk weet je het wel in je hoofd, maar door het op te schrijven worden dingen vaak pas echt duidelijk. Vervolgens ben ik nieuwe hobby’s gaan zoeken, ben ik stages gaan lopen en ben ik vrijwilligers werk gaan doen in sectoren die mij leuk leken.

En langzaam begon het idee te groeien om een website te beginnen. Maar ja, dan begint het. Super leuk, maar echt schrijven had ik niet eerder gedaan en ik had ook niet zo veel verstand van het maken van websites. Gelukkig heb je tegenwoordig de kans om thuis (of waar jij maar wilt) nieuwe dingen te leren!

NHA biedt meer dan 500 studies en opleidingen aan en is één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. Op deze manier kun jij in je eigen tijd aan een nieuwe studie of opleiding beginnen en zet je de eerste stap in de richting van je nieuwe leven! Daarnaast zijn de opleidingen super scherp geprijsd en kun je 15 dagen geheel vrijblijvend kennis maken.

Ik zeg niet dat het altijd makkelijk is om een studie te volgen naast je huidige baan, maar het is het waard! Vooral wanneer je een studie of opleiding doet die je leuk vindt, dan is het interessant en dat maakt leren leuk. En wat ook heel belangrijk is: je weet waar je het voor doet. Gelukkig krijg je bij NHA wel persoonlijke begeleiding van en vakdocent, zo sta je er niet alleen voor!

Dus doe die basiscursus ondernemen als je altijd al voor jezelf hebt willen beginnen, start die cursus Frans of begin met de opleiding voor gewichtsconsulente of coach. Bij NHA vind ook jij een studie die bij je past. Ook ik heb meerdere thuisstudies gedaan en ik ben daar nog altijd heel erg blij mee.

Tegenwoordig heb ik het geluk dat ik fulltime kan bloggen en dat ik plezier heb in mijn werk. Ik krijg energie van mijn werk en voel me niet uitgeput na een dag werken, ik ontmoet hele leuke mensen die mij inspireren. Terwijl ik mij in mijn vorige baan nooit echt geïnspireerd heb gevoeld. Dus denk na over wat je wilt, het is belangrijk om te doen waar je gelukkig van wordt!

En thuis studeren is nu extra aantrekkelijk;

Schrijf je nu in bij NHA en ontvang een gratis bol.com cadeaukaart met een waarde tot wel € 70,- *!

  • Ontvang een bol.com cadeaukaart of geld retour
  • Niet geslaagd? Lesgeld terug
  • Tijdelijk geen inschrijfgeld!

Klik hier voor meer informatie en de actievoorwaarden.

www.NHA.nl

*De waarde van de cadeaukaart is afhankelijk van het bestelde onderwijsproduct: Master-opleidingen € 70,- of € 50,- retour/ HBO-opleidingen € 60,-  of € 50,- retour / MBO-opleidingen € 50,- of € 40,- retour / Overige opleidingen en cursussen € 35,- of € 25,- retour. 

#sponsored