Venkel is een beetje een ondergeschoven kindje onder de groente. Zonde als je het mij vraagt, want ik vind die anijssmaak van venkel juist heel erg lekker. Venkel matcht uitstekend met worst, tomaat en salie, dus de keuze voor deze pasta met venkel, salie en worst was snel gemaakt. Maar venkel kun je dus nog met nog veel meer ingrediënten combineren.
Niet zo heel erg lang geleden kocht ik bij Bosch en de Jong boekverkopers een super fijn boek dat ik iedere foodie kan aanraden. De smaakbijbel, geschreven door Niki Segnit beschrijft de meest uiteenlopende smaakcombinaties. Het boek geeft je enorm veel inspiratie, maar is ook heel erg fijn en mooi geschreven. Inmiddels ligt de zevende druk van deze smaak encyclopedie in de winkels, ik ben dus niet als enige enthousiast over dit boek. Het is heerlijk om doorheen te bladeren om zo inspiratie op te doen voor nieuwe recepten.
Het boek
Is een aanrader voor iedereen die van koken houdt en op zoek is naar unieke smaaksensaties! Dit boek krijgt wat mij betreft een ere plekje in de keuken. Combinaties waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar die jou en ieder ander aan tafel zal doen verrassen. Dat maakt het diner meteen extra spannend ?
Je zou bijna denken dat dit een gesponsord bericht is.. Is het niet hoor. Laten we lekker gaan koken.
INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 venkel
- verse salie
- 1 blik tomaten
- parmezaanse kaas
- cayennepeper
- 2 worstjes
- spaghetti
- olijfolie
- peper en zout