Wie denkt dat chocolade niet gezond kan zijn heeft het mis! Deze frambozen bonbons zijn gemaakt van rauwe cacao. Rauwe cacao is rijk aan goede voedingsstoffen die onze gezondheid ondersteunen. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, vezels, essentiële vetzuren en antioxidanten. Daarnaast bevat rauwe cacao een hoge concentratie fenylethylamine en anandamide, wat zorgt voor een verliefd en prettig gevoel. Genoeg redenen dus om de keuken in te duiken om deze heerlijke bonbons voor jezelf óf je geliefde te maken!
Benodigdheden:
♥ IJsblokjesvorm
♥ Blender of keukenmachine
Ingrediënten:
Chocolade
♥ 100 gram kokosolie
♥ 40 gram cacao
♥ 3 eetlepels plantaardige melk
♥ 2 eetlepels honing
Vulling
♥ 70 gram frambozen
♥ 50 gram amandelmeel
♥ 4 eetlepels sojamelk
♥ 2 eetlepels honing
Bereidingswijze:
♥ Doe de ingrediënten voor de vulling in de blender of keukenmachine en meng tot een roze geheel.
♥ Smelt de kokosolie au bain marie. Voeg vervolgens de cacao, melk en honing toe.
♥ Proef of het mengsel daadwerkelijk smaakt naar chocolade. Voeg naar smaak nog wat extra cacao of honing toe.
♥ Schenk een bodem van het chocolademengsel in de ijsblokjesvorm en zet dit ongeveer 15 minuten in de koelkast om hard te worden. Zorg er in de tussentijd voor dat de rest van het chocolademengsel lauw warm en vloeibaar blijft.
♥ Verdeel de frambozenvulling over de ijsblokjesvorm en giet het restant van het chocolademengsel eroverheen.
♥ Zet de bonbons ongeveer één uur in de vriezer om hard te worden. Bewaar de bonbons in de koelkast of vriezer.
Wie zei dat gezond eten niet lekker kan zijn?!
De cacao mengt niet goed met het vocht, is niet vloeibaar te krijgen om te gieten in vorm.