Lunch Recepten Snack

Recept: Gezonde avocado-kipsalade!

avocado-kipsalade

Soms maak je iets waar je zo trots op bent! Dat had ik met deze gezonde avocado-kipsalade, echt een aanrader! Naast dat deze salade super lekker is, is hij ook nog eens gezond want er komt geen mayonaise aan te pas. Ik gebruikte namelijk Griekse yoghurt ipv mayonaise. Je draait de salade binnen no time in elkaar en hij is lekker bij de borrel op een toastje of als lunch op een cracker of broodje!

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet (gepocheerd in bouillon is het lekkerste)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • Zout (ik gebruikte zeezout van JOZO)
  • Peper (ik gebruikte peper van JOZO)
  • Een flinke hand fijngesneden rode paprika
  • Een handje fijngesneden bleekselderij
  • Een handje peterselie
  • Een beetje limoensap
  • Een theelepel paprikapoeder (optioneel)

Hoe maak je het:

Pocheer 1 kipfilet in bouillon (10 minuten en zorg ervoor dat het water niet kookt). Meng de avocado en de Griekse yoghurt tot een gladde massa in de keukenmachine. Trek kleine stukjes van de kipfilet en meng dit met het avocado mengsel. Voeg de paprika, de bleekselderij, de peterselie en wat limoensap toe. Wil jij je gerecht nog wat extra pit geven? Voeg er dan nog een theelepeltje paprikapoeder aan toe.

Meng dit door elkaar en voeg vervolgens wat zout en peper toe om de salade op smaak te brengen. Ik vind zeezout van JOZO het lekkerste. Dit is afkomstig van Bonaire en wordt geoogst met behulp van eeuwenoude technieken. De fijne zoutkorrel is rijk aan mineralen en sporenelementen en hierdoor zeer geschikt voor de bereiding van dagelijkse maaltijden en dus ook voor deze heerlijke salade!

Eet smakelijk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met JOZO. Kijk voor meer informatie over JOZO zout, hun verschillende producten en de effecten van zout op je gezondheid op: www.jozosalt.com/nl