Bereidingstijd:
30 minuten
Oventijd:
45 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
ovenschaal, wokpan/koekenpan
Ingrediënten
- 200 g tempeh
- 2 aubergines
- 1 klein blikje kikkerwerten
- 150 g spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels sojasaus
- Panko (Japans broodkruim/paneerkruim)
- 1 theelepel paprikapoeder
Voor de yoghurtdip:
- 250 g griekse of turkse yoghurt
- 1 handvol gesneden peterselie
- halve granaatappel
- 1 theelepel citroensap
Voor de tempeh marinade:
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Was de aubergines en snij deze door de lengte doormidden. Snij de aubergine kruislings in en bestrijk met olijfolie. Leg de helften op een bakplaat voor 30 minuten.
- Kruimel ondertussen de tempeh in je handen tot kleine stukken. Doe alle ingrediënten van de marinade bij elkaar in een kom en doe hier de tempeh bij.
- Maak de yoghurtdip door alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes uit een helft.
- Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en de tempeh voor ongeveer 5 minuten. Doe de spinazie erbij en bak deze mee tot dat deze geslonken is. Voeg vervolgens de kikkererwten toe met de tomatenpuree, paprikapoeder en sojasaus en schep het mengsel om.
- Haal de auberginehelften uit de oven is en schep het vruchtvlees eruit. Voeg het vruchtvlees toe aan de pan met het tempehmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel door elkaar en vul de aubergine er mee. Het tempehmengsel wat niet in de aubergine past kan je er lekker naast eten! Strooi een laagje panko over de aubergine heen en druppel een beetje olijfolie erover.
- Zet de aubergine voor nog circa 12 minuten in de oven op de grillstand tot dat de aubergine een krokant laagje heeft.
- Haal de aubergine eruit en lepel de yoghurt dip er overheen. Strooi hier granaatappelpitjes overheen.
charleyparsley.nl