Relaties

14 tips om authentieke en mooie relaties met mensen op te bouwen

tips om mooie relaties met mensen op te bouwen

Dankzij deze tips sta jij open voor mensen die jou waard zijn en verspil jij je energie niet meer aan de personen die dit niet zijn

Familie zijn hoeft niet altijd te betekenen dat je een bloedband hebt. Er zijn mensen in je leven die het waarderen dat jij in hun leven bent. Dit zijn de mensen die je aanmoedigen om een zo gelukkig en gezond mogelijk leven te leiden. Ze accepteren je hoe je bent en ze accepteren het als je verder wilt groeien. Deze mensen zijn familie en ze zijn ontzettend belangrijk. Onderstaand vind je tips om deze speciale relaties te vinden en te houden:

1 Bevrijd jezelf van negatieve mensen 
Spendeer tijd met aardige mensen die het beste met je voor hebben. Relaties zouden je moeten helpen, niet moeten pijnigen. Omgeef jezelf met mensen die de persoon die jij wilt zijn reflecteren. Kies vrienden die trots op je zijn, de je waarderen en respecteren. Het leven is te kort om te spenderen met mensen die de energie uit je zuigen. Als jij jezelf hebt bevrijd van negatieve mensen dan ben je vrij om jezelf te zijn!

2 Laat de mensen los die al weg zijn
De waarheid is dat sommige mensen alleen in de buurt zijn als jij iets hebt wat zij nodig hebben. Zodra dit niet meer het geval is zullen ze weggaan. Dus als je merkt dat mensen weg van je lopen en minder tijd in je investeren dan is het tijd om ze los te laten. Dit betekent niet dat het slechte mensen zijn, het betekent gewoon dat jullie boek wordt gesloten.

3 Geef mensen die je niet kent een eerlijke kans
Als je kijkt naar mensen dan is het goed om te onthouden dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Iedereen heeft iets meegemaakt wat ze heeft veranderd. Dus waardeer de mogelijkheden om nieuwe relaties op te bouwen als je merkt dan oudere relaties niet langer werken. Vertrouw op je beoordelingsvermogen.

4 Heb voor iedereen respect
Behandel iedereen gelijk en met respect. Het maakt niet uit wat voor baan je hebt, of je überhaupt een baan hebt. Hoeveel vrienden iemand heeft of hoeveel geld iemand heeft, we zijn allemaal gelijk en verdienen allemaal elkaars respect.

5 Accepteer mensen zoals ze zijn
In de meeste gevallen is het toch onmogelijk om mensen te veranderen. Dus bespaar jezelf de moeite en accepteer mensen gewoon.

6 Moedig anderen aan en geef ze complimenten
Waardering hebben voor de mensen om je heen geeft je een goed gevoel. Wees blij voor de mensen die vooruitgang boeken, juich voor hun overwinningen. Wees dankbaar voor hun geluk.

7 Wees je imperfecte zelf
In deze gekke wereld dat zijn best doet om jou te maken zoals iedereen, is het goed om de moed te vinden om jezelf te blijven. En als mensen om je lachen omdat je anders bent, lach terug omdat zij hetzelfde zijn als alle anderen. Spendeer tijd met mensen die je vrolijk maken en niet met mensen die je het gevoel geven dat je ze moet imponeren.

8  Vergeef mensen en ga verder
Leef je leven niet met haat in je hart. Accepteer dat dingen zijn gebeurd en laat het niet toe dat jouw geluk wordt geruïneerd. Laat de wrok en de pijn los, kies ervoor om te leren van wat er is gebeurd en ga verder met je leven. Hoe minder tijd je spendeert aan het haten van mensen hoe meer tijd je over hebt om te houden van de mensen die er toe doen.

9 Doe elke dag kleine dingen voor anderen
Soms kunnen kleine dingen veel voor iemand betekenen. Je kunt niet alles voor iedereen doen, maar je kunt wel veel doen voor de mensen die er toe doen. Besluit wie deze mensen in je leven zijn en koester ze.

10 Houd contact met de mensen die voor jou toe doen
Probeer tijd te maken voor de mensen die ertoe doen. Houd contact met de mensen van wie je houdt. Want ze zijn het waard dat jij moeite voor ze doet. Onthoud dat je niet heel veel mensen in je leven nodig hebt, maar dat de mensen die belangrijk zijn jouw aandacht verdienen.

11 Houd je beloftes en vertel de waarheid
Als je zegt dat je iets doet, doe het dan. Als je zegt dat je ergens heen gaat, ga dan. Neem anderen serieus en houd je beloftes. Wees open en eerlijk.

12 Sta anderen toe om hun eigen beslissingen te nemen
Veroordeel anderen, ze leven niet jouw leven, ze leven hun leven. Wat goed is voor de één kan juist niet goed zijn voor de ander. Sta het mensen toe dat ze hun eigen fouten maken en dat ze hun keuzes maken.

13 Negeer commentaar en kritiek waar je niets aan hebt
Niemand heeft het recht om jou te veroordelen. Ze hebben misschien jouw verhaal gehoord, maar niemand voelt wat jij voelt. Wat je ook doet, er zal altijd iemand zijn die er anders over denkt. Dus doe waarvan jij in je hart weet dat het goed is.

14 Geef aandacht aan de relatie die je met jezelf hebt
Soms kun je zo met anderen bezig zijn dat jij jezelf vergeet. Jij bent ook speciaal. Wanneer was jij trots op jezelf? Wanneer vond jij dat jij belangrijk was? Wanneer had jij het gevoel dat jij het goed had gedaan? Geef om jezelf en wees trots op jezelf!

marcandangel.com