Diner Recepten

Recept: Gepofte zoete aardappel met quinoa

Recept: Gepofte zoete aardappel met quinoa
Geschreven door Redactie

Als ik een ode zou moeten houden over een stuk groente zou dit absoluut de zoete aardappel zijn. Want man oh man wat geweldig is deze aardappel toch! Zoet en kruidig en je kunt er eindeloos mee variëren. Het is waarschijnlijk een beter idee om mijn focus te houden op het recept en niet de ode. Dus bij deze, een heerlijk recept met in 1 van de hoofdrollen de zoete aardappel. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd:
50 minuten

Portie:
2 personen

Benodigdheden: 
kookpan, oven

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 120 g quinoa
  • handvol cherry tomaatjes
  • halve komkommer
  • 100 g feta
  • 1 klein potje mais
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 avocado’s
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • sap van halve citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Prik in de aardappel een paar gaatjes door het folie heen en leg ze voor 45 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken
  2. Pureer of stamp in een kom de avocado’s, ui, knoflook en citroen. Voeg zout en peper toe en zet de quacamole in de koelkast tot moment van serveren.
  3. Kook de quinoa gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
  4. Snij de komkommer, tomaatjes, feta en bosui. Hussel dit door elkaar in een schaal.
  5. Voeg de mais bij de quinoa toe wanneer deze gaar is. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en een scheutje olijfolie.
  6. Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open, en vul met een lepel zure room. Schep een flinke lepel quinoa hier boven op en lepel daar wat van de salade over heen. Eindig met een lepel van de quacamole.

charlyparsley.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie