De herfst is begonnen en dat is te merken. In deze tijd van het jaar eet ik dan ook het liefst verwarmende gerechten. Kort geleden maakte ik deze appel-kaneelcake. Kaneel heeft een verwarmende werking. Daarnaast helpt het tegen verkoudheid en vermoeidheid. Precies wat je nodig hebt bij het herfstachtige weer!
Wat heb je nodig?
♥ Taartvorm 20 cm
Wat zit er in?
♥ 200 gram amandelmeel
♥ 3 eieren
♥ 50 ml kokosolie
♥ 100 ml ongezoete plantaardige melk
♥ 1 el kaneel
♥ 3 el ahornsiroop
♥ 2 tl bakpoeder
♥ Snuf zout
♥ 1 a 2 appels
En hoe maak je het?
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Doe de amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kom en roer de ingrediënten door elkaar.
♥ Meng in een andere kom de eieren, gesmolten kokosolie, melk en siroop.
♥ Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Giet de helft van het beslag in een met kokosolie ingevette taartvorm.
♥ Schil de appels en snijd de appels in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Verdeel 2/3 van de schijfjes over het beslag en giet de rest van het beslag eroverheen. Verdeel de overgebleven schijfjes appel over de bovenkant van de cake.
♥ Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt.