Recepten Single

Recept: Crostini met doperwtenpuree en Ibérico Ham

Recept: Crostini met doperwten en ham
Geschreven door Redactie

Bij het woord Pasen denk je aan heel veel dingen. Paaseieren, paashaas en lekker eten! Met Pasen willen we graag onze tafelgenoten verrassen met een heerlijk ontbijt of juist diner. Gelukkig schrikken de meeste mensen niet meer bij het zien van doperwten ;). Dit hapje is helemaal niet moeilijk om te maken maar wel ontzettend lekker!

12 crostini’s, 15 minuten

Ingrediënten
130 gram doperwten uit blik/pot
2 el droge witte wijn
½ stokbrood
1 rode ui
4 plakken Ibérico ham
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Benodigdheden
Grillpan
Blender of mixer
Vergiet
Kookpan

Voorbereiding
1. Snijd het uitje in kleine blokjes
2. Laat de doperwten uitlekken in het vergiet
3. Snijd het stokbrood in 12 plakjes
4. Snijd elk plakje ham in drieën

Bereidingswijze
1. Fruit het uitje in 2 el olie in de pan
2. Voeg de doperwtjes toe aan de uitjes
3. Blus dit af met wijn en laat dit in een gesloten pan in 3 minuten gaar worden
4. Doe de doperwtjes met peper en zout in de blender tot een grove puree
5. Verhit de grill en rooster de broodjes goudbruin
6. Snijd de knoflook doormidden
7. Wrijf 1 kant van het broodje in met knoflook
8. Schep er een lepel doperwtenpuree op
9. Leg hier de Ibérico ham op
10. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge
11. Maak op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!

www.birgitkooktlekker.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie