Gezondheid

Onderzoek toont aan dat vrouwen beter presteren op hun werk als ze het niet ijskoud hebben

Onderzoek toont aan dat vrouwen beter presteren op hun werk als ze het niet ijskoud hebben

Als je ooit ergens op een kantoor hebt gewerkt dan weet je dat de meeste vrouwen het koud hebben op kantoor. Extra vesten en shawls moeten ons een beetje op temperatuur houden. Want helaas hebben we meestal niets te zeggen over de temperatuur op kantoor. Maar daar zou verandering in moeten komen; vrouwen presteren volgens onderzoek namelijk beter wanneer het niet te koud is op kantoor.

Volgens de onderzoekers van een studie die gepubliceerd is in het PLOS One magazine, presteren vrouwen beter als het gaat om mathematische en verbale taken in een warmere omgeving, terwijl mannen juist beter presteren als het wat kouder is.

Mannen en vrouwen hebben dezelfde lichaamstemperatuur en sommige studies suggereren zelfs dat de temperatuur van een vrouwenlichaam iets hoger is dan een mannenlichaam. Maar onze perceptie van temperatuur hangt af van onze huidtemperatuur, en deze is bij vrouwen vaak lager dan bij mannen (en bedankt hormonen). 

Agne Kajackaite, de hoofdonderzoeker: “Wanneer we beginnen bij lage temperaturen is het verschil tussen mannen en vrouwen bij wiskundige taken enorm. Maar wanneer de temperatuur stijgt worden de vrouwen beter en beter tot er op een gegeven moment geen verschil meer is tussen de prestaties van de mannen en de vrouwen.”

Kajackaite: “Temperatuur heeft dus niet alleen invloed op het comfort, maar ook op de dagelijkse prestaties van mensen.”

Dus lieve mede koukleumen, blijf strijden voor een warmer kantoor, het is niet alleen 100 keer prettiger, het is ook nog eens beter voor jullie prestaties!

Scarrymommy.com