Gezondheid

Meer weerstand in deze pandemie: zo doe je dat!

Meer weerstand in deze pandemie: zo doe je dat!

Het is belangrijker dan ooit om gezond te leven in deze huidige gezondheidscrisis. Juist nu zouden we volop aan onze gezondheid moeten werken. Helaas lijken mensen dit niet altijd te doen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat we wereldwijd minder zijn gaan bewegen en dat we heel wat coronakilo’s zijn aangekomen. Juist in de huidige crisis is het belangrijk dat hier aan gewerkt wordt. Juist mensen met een slechte weerstand en een slechte levensstijl belanden namelijk relatief vaak in het ziekenhuis als ze het virus oplopen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat niet alleen de weerstand wordt verhoogd, maar dat ook de levensstijl wordt aangepakt. Maar hoe doe je dat? Waar moet je aan denken? 

Sporten 
Sporten is enorm belangrijk bij het verbeteren van de weerstand, maar ook voor het behouden van een gezond gewicht. We begrijpen heel goed dat sporten op dit moment lastiger is dan ooit. Je favoriete sportschool in Zwolle is immers alweer gesloten en het weer maakt het er ook niet gemakkelijker op. Niemand heeft zin om urenlang te fietsen of te wandelen als het buiten ijskoud en nat is. Dat neemt echter niet weg dat er nog genoeg activiteiten zijn die je kunt ondernemen om je lichaam fit en gezond te houden. Ook gewoon vanuit huis. 

Zo zijn er tegenwoordig ongelooflijk veel filmpjes met trainingssessies online te vinden. Hiermee beschik je over de mogelijkheid om met slechts een half uur per dag je lichaam gezond te houden. Het hoeft geen zeer intensieve training te zijn. Iedere vorm van activiteit is voldoende. Als je niet zo dol bent op trainen, kan je bijvoorbeeld ook denken aan extra aandacht voor het huishouden. Met schoonmaken kan je meer calorieën verbranden dan je denkt.

Smoothies drinken 
De meeste mensen vinden het lastig om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te komen. Zeker gedurende de lockdown. Je grijpt toch al snel naar dingen die je anders laat staan. Uit verveling of misschien wel uit troost. Hoewel een keer wat lekkers niet uitmaakt, moet dit natuurlijk niet ten koste gaan van de gezonde voedingsstoffen. Een relatief eenvoudige manier om aan meer vitamines te komen is door het drinken van smoothies. Stop deze propvol gezonde (blad)groentes en fruit en je geniet direct van een vitamineboost aan het begin van de dag. Zo behaal je die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid met gemak. Na enkele dagen merk je al verschil in je energielevels! 

Frisse neus 
Iets wat gedurende de lockdown vaak vergeten wordt, is om simpelweg gewoon lekker naar buiten te gaan. Want waarom zou je? Je werk vanuit huis, de kinderen zijn thuis en er is verder niets open. Het is dan heel verleidelijk om hele dagen lekker in huis te hangen. Maar het is juist enorm belangrijk om ook in deze tijd naar buiten te gaan. Een frisse neus halen. Wat zonnestraaltjes meepikken. Noodzakelijk om je vitaminelevels goed te houden. Daarnaast voel je je ook gewoon stukken beter als je buiten bent geweest. Een tripje naar het bos of het strand mag bovendien ook nog gewoon. Lekker erop uit. Genieten van de kleine dingen.