Geluk

Loslaten en afscheid nemen, waarom het zo belangrijk is

Leren loslaten

Vasthouden, dat is waar we over het algemeen goed in zijn. Vasthouden is veilig en vasthouden is bekend. Terwijl vast blijven houden en weerstand bieden tegen verandering eigenlijk helemaal niet goed voor ons is. Want als je loslaat kan de energie weer stromen, maar als je blijft vasthouden dan kunnen er blokkades ontstaan die zich kunnen uiten als rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, piekeren, sombere gevoelens en irritaties.

Loslaten is toelaten dat je energie kan doen wat ze wil en energie gaat van nature stromen. En als je energie gaat stromen dan voel je dit! Je voelt je positief, je voelt je mentaal sterk en merkt dat lichamelijke kwaaltjes naar de achtergrond verdwijnen. In het taoïsme zegt men: Waar energie vrij kan stromen dan is er gezondheid en geluk, wanneer energie stagneert dan is er ziekte, pijn en lijden. 

Als je leert loslaten dan kun je een nieuwe manier van leven verwelkomen. Een leven waarin je jezelf kunt accepteren en van jezelf kunt houden. Maar je verwelkomt ook discipline en zelfcompassie. Loslaten betekent ook ongemak accepteren, omdat je weet dat dit hoort bij het leven en groei.  Het leven kan hard zijn, maar het wordt makkelijker als de dingen die voor jou zijn bedoeld op zijn plek vallen. Het wordt makkelijk wanneer je mee gaat met de stroom van het leven en er niet meer keihard tegen vecht. Maar loslaten is niet makkelijk als je je hele leven al aan het vasthouden bent. Gelukkig kun je loslaten oefenen en zijn er manieren die je helpen om los te laten. Één van de methodes waar ik veel aan gehad heb is de cursus ‘Leren Loslaten’ van Jan Bommerez. Tijdens de cursus Leren Loslaten doe je veel oefeningen, waardoor je het loslaten zelf zult ervaren. En uiteindelijk gaat het spontaan en natuurlijk, net zo onbewust en natuurlijk als ademen.

Wil je zelf ervaren of de cursus iets voor jou is? Dan kun je nu 3 gratis lessen volgen van de cursus leren loslaten en je krijgt met de code herhealth20 € 20,- korting op de volledige cursus!

Tijd is kostbaar, het leven is kostbaar en het wordt tijd om volluit te leven. Neem daarom afscheid van alles wat niet volledig bij jou past en voel dat je energie weer gaat stromen.