Relaties Single

Waarom kunnen we onszelf aangetrokken voelen tot mensen die niet goed voor ons zijn?

Waarom voelen we ons aangetrokken tot mensen die niet goed zijn

Waarom val je toch op mannen waarvan je weet dat ze eigenlijk niet goed voor je zijn? Misschien is het je 1 keer overkomen, misschien zelfs meerdere keren.
Het antwoord zou kunnen zijn:

Omdat het deel van jezelf wat beschadigd is dit doet. 

Beschadigd klinkt wel een beetje intens. Maar als we er van uitgaan dat we 2 ‘zelf-en’ hebben dan zijn dit de kleine zelf (of de beschadigde zelf, het ego) en de spirituele zelf (je volwassen zelf, je ziel). Je beschadigde zelf is een gedeelte van jou wat zich niet compleet of goed genoeg voelt. Je beschadigde zelf is je kleine zelf of kleine ik, die zich afvraagt of iemand wel echt van haar kan houden.

Maar aan de andere kant hebben we onze spirituele zelf. Deze kant van jou staat open voor liefde, is wijs en is in balans. Je spirituele zelf weet heel goed dat jij het waard bent om van te houden.

Op een gegeven moment komen we op een punt aan dat we handelen vanuit 1 van de 2 ‘zelf-en’. Helaas opereren we soms ook vanuit de kleine zelf, het ego. Die gelooft dat we er niet toe doen en dat we niet krachtig genoeg zijn. Het ego wordt extra actief als het gaat om relaties, want relaties is het vlak waarop we het meest beschadigd zijn. We zijn allemaal wel eens teleurgesteld of hebben pijn geleden door een relatie in het verleden en we dragen deze pijn mee als volwassenen. Wanneer een wond uit het verleden nog steeds actief is dan zul je hoogstwaarschijnlijk mensen aantrekken die je ditzelfde gevoel uit verleden zullen geven.

Als jouw wond of pijn bijvoorbeeld te maken heeft met het gevoel dat je bent afgewezen of dat je niet werd gezien dan is de kans groot dat jij je ook als volwassene niet gezien voelt in je relaties.

Maar hoe zou je dan kunnen voorkomen dat jij je in de toekomst weer aangetrokken voelt tot mensen die niet goed voor je zijn? Hoe kun je leren en je wonden helen? Door in contact te komen met je andere zelf, je spirituele zelf. Je spirituele zelf kent de waarheid over jou, het weet dat jij het waard bent, dat jij geweldig bent en dat jij kracht hebt. Natuurlijk, ook jij hebt je imperfecties, maar dat komt omdat jij ook een mens bent met een ziel.

Jij bent mooi

Jij bent en doet er toe

Jij bent speciaal 

Jij bent liefde

Dit weet je spirituele zelf al over jou en je spirituele zelf wil dat jij het ook weet. Zorg dat jij de liefde in jezelf weer terugvindt en heel je relaties vanuit jezelf. Je spirituele zelf wil dat jij bent wie je echt bent en je spirituele zelf wil dat je het onthoudt! Jij bent fantastisch en mag er zijn.

Probeer daarom in de toekomst te handelen vanuit je spirituele zelf die weet dat jij goed genoeg bent en die niet met minder genoegen neemt. En die zich ook niet aangetrokken voelt tot mensen die niet goed voor haar zijn.

MindBodyGreen