Relaties Single

Het ligt niet aan jou: 6 signalen dat je date met een narcist

6 signalen dat je date met een narcist

Je hebt iemand leren kennen. Deze persoon is alles wat je ooit wilde; charmant, gepassioneerd en opwindend. Maar toch mist er iets. Je kunt je vinger er niet op leggen. Misschien is het het feit dat de ander niet kan stoppen met praten over zichzelf en geweldig hij of zij wel niet is.

Niet leuk om te zeggen, maar het kan zijn dat je aan het daten bent met een narcist. Narcisten gedragen zich arrogant, hebben geen empathie voor anderen en hebben constant adoratie nodig. Klinkt dit je bekend? Kijk dan uit voor deze signalen:

1 Genoeg over jou, laten we het over mij hebben
Narcisten praten heel veel over zichzelf. Ze grijpen elke kans aan om te praten over de dingen die ze hebben bereikt. Oké, jij had een goede dag? Leuk, maar laten we het nu over mij hebben.

2 Ik zie er goed uit en ben genereus en charmant
De meeste narcisten zijn enorm charmant en romantisch. Ze zijn als de gladde autoverkopers. Opeens hebben ze je zo ver dat je de volle prijs voor een gebruikte Toyota betaalt.

Probeert jouw partner je te imponeren met cadeaus en romantische beloftes? Kijk dan eens verder, want het maakt een narcist niet uit hoe jij je voelt. Hij of zij wil gewoon dat jij hem of haar adoreert. Zij weten dat wanneer ze je voldoende manipuleren het lastig voor jou wordt om te ‘ontsnappen’.

En onthoud: je hebt niets aan loze woorden. Beloftes maken kunnen we allemaal, geen woorden maar daden heb je nodig.

3 Laten we dingen casual houden
Serieus worden met een narcist is bijna onmogelijk. Hij of zij maakt constant valse beloftes als: “Ik ben nu heel druk:, “Ik ben zo bang om gekwetst te worden”, “Ik heb bindingsangst”. Als je het gevoel dat je niet verder komt met je date en dat hij of zij nooit klaar zal zijn om zich te binden dan is het tijd om verder te gaan.

4 Ik word heel boos als dingen niet gaan zoals ik wil
Als je niet direct terug appt worden ze boos. Als je ergens met je vriendinnen heen gaat gaan ze huilen. Wanneer je een keer wat vergeten bent te vertellen dan gaan ze door het lint. Narcisten hebben uitspattingen die je kunt vergelijken met die van kleuters. Als het niet gaat zoals zij willen dan zul je het weten.

Dit zijn ook vaak de momenten dat ze je manipuleren. Want ze worden niet uit onzekerheid of jaloezie boos, nee het komt omdat ze veel van je houden en ze gewoon graag bij je willen zijn. Ooit een avond gehad waarbij het eindigde dat jij je excuses aanbood voor iets wat eigenlijk nooit is gebeurd? Narcisten houden van die avonden..

5 Ik verdien het beste
Narcisten geloven dat ze boven iedereen staan. Ze denken oprecht dat zij het beste van het beste verdienen en dat andere mensen inferieur zijn.

6 Mijn exen zijn allemaal stapelgek
Als iemand je vertelt dan al zijn of haar exen gek zijn dan kun je maar beter heel snel wegrennen. Narcisten hebben de neiging om te vertellen dat al hun relaties zijn geëindigd door het gedrag van de andere persoon. Ze zullen de schuld nooit bij zichzelf zoeken.

Daten met een narcist is gecompliceerd. Het zijn hele goede manipulators. In het begin zal je relatie voelen als een achtbaan met geweldige en vreselijke dagen. Uiteindelijk krijg je het gevoel dat je afhankelijk van hem bent. Dit zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen, gaat twijfelen aan de keuzes die je maakt. De signalen op tijd spotten voorkomt veel ellende. Als je het gevoel hebt dat je niet wordt gewaardeerd of gerespecteerd in een relatie dan is het tijd om te gaan. Relaties zouden je een beter gevoel moeten geven, geen slechter.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?