Relaties

Liefdesverdriet verwerken en Facebook

het creëren van goede relatie

Wat hebben liefdesverdriet verwerken en Facebook met elkaar te maken vraag je je misschien af bij het lezen van deze titel? Nou, meer dan je denkt. Vorige week kwam Facebook namelijk met een nieuwe speciale functie. Deze nieuwe functie van Facebook (welke nog in de testfase zit) maakt het mogelijk om de updates van je ex niet meer op je Facebook tijdlijn voorbij te zien komen. Zonder dat het nodig is dat je je ex moet ontvrienden. Een handige nieuwe functie van Facebook.

Het verwerken van liefdesverdriet – ontlopen van de ex partner
Om het verlies van een partner te kunnen verwerken is het van belang dat er afstand tot elkaar wordt genomen en dat je elkaar een tijdje niet ziet. Je ex partner tegen komen als je nog midden in je liefdesverdriet zit wakkert de emoties alleen maar weer onnodig aan en kan voor ongemakkelijke momenten zorgen. Voor het verwerken van liefdesverdriet is het beter dat er even zo min mogelijk zaken de herinneringen aan je ex oproepen, in ieder geval tot dat je emotioneel weer alles weer een beetje op de rails hebt.

Voor de komst van het internet was het een stuk eenvoudiger om elkaar te ontlopen dan tegenwoordig. Met een beetje tactisch manoeuvreren kon je er voor zorgen dat je elkaar niet tegen het lijf zou lopen. Je deed bijvoorbeeld je boodschappen bij een andere supermarkt en je ging uit in een ander deel van de stad.

Waar je echt geen behoefte aan hebt is op Facebook je ex voorbij zien komen en al helemaal niet als je ziet dat je ex het prima naar zijn zin kan hebben zonder jouw. Of erger nog dat je je ex ziet met een nieuwe vriendin. Erg pijnlijk.
Maar je ex ontvrienden vindt je misschien ook een grote stap, als je emotioneel weer over de klap van de verbroken relatie heen bent dan wil je wellicht toch elkaar nog kunnen volgen, jullie hebben ten slotte een deel van je leven met elkaar gedeeld. In die gevallen kan de nieuwe functie van Facebook waarmee je je ex tijdelijk uit je updates kan laten verdwijnen zeker uitkomst bieden.

Naast Facebook zijn er wellicht nog andere Social Media kanalen waarop je je ex voorbij kan zien komen. Denk bijvoorbeeld aan Instagram en Twitter. Hierin zal je een keuze moeten maken, (tijdelijk) stoppen met het volgen van je ex of deze Social Media een tijdje niet meer gebruiken.

Tot slot nog een paar tips voor het verwerken van liefdesverdriet:

  • Zoek geen contact met je ex via WhatsApp, SMS, Snapchat etc. En houd het contact af als je ex contact met jou zoekt
  • Behalve het ontlopen van je ex in het echte en online leven is het voor het verwerken van je liefdesverdriet raadzaam om ook materiële zaken welke je aan je ex herinneren uit het zicht te halen en op te bergen. Denk hierbij aan foto’s van je ex en sieraden welke je hebt gekregen.
  • Praat met iedereen met wie je goed kan praten over je liefdesverdriet. Zoek nooit steun bij je ex voor je liefdesverdriet.
  • Liefdesverdriet verwerken kost tijd, gun jezelf ook die tijd. Het is normaal dat liefdesverdriet enkele weken tot maanden duurt.