Geluk

Je emotioneel sterker voelen? Doe deze 6 dingen dan niet!

Je emotioneel sterker voelen? Doe deze 6 dingen dan niet!

1 Het persoonlijk nemen van het gedrag van andere mensen
Het is makkelijk om je ongewild en niet geliefd te voelen als mensen niet communiceren of zich gedragen op de manier die jij verwacht. En het is super moeilijk om deze reactie van mensen niet op jezelf te betrekken. Maar de manier waarop andere mensen zich gedragen heeft vaak niets met jou te maken. De meeste mensen zijn bezig met hun eigen problemen, verantwoordelijkheden en worstelingen dat het niet in hun opkomt om te vragen hoe het nu met jou gaat. En dat is prima, als jij het maar niet persoonlijk neemt.

2 Verwikkeld raken in discussies en drama
Sterk zijn betekent niet dat je alle discussies aan moet gaan en dat je overal op reageert. Het betekent vaak juist het tegenovergestelde- sterk zijn betekent dat je niet reageert op onbeleefde opmerkingen en onnodige vijandigheid van mensen. Als je iemand met een slechte houding tegenkomt reageer dan niet op alle beledigingen die deze persoon maakt. Houd je waardigheid en verlaag jezelf niet tot hun niveau. Loop weg van onzinnige drama en houd je hoofd omhoog.

3 Niet nadenken voordat je reageert
Een verhitte reactie is vaak een uitbarsting van een emotie en wordt vaak gedreven door ons ego. Wanneer we ons boos of gefrustreerd voelen is het belangrijk om mindful te reageren. Denk na voordat je iets zegt of doet, ook tijdens het heetst van de strijd.

4 Opgeven
Hoe moeilijk dingen misschien ook zijn, blijf hoop houden. Hoe machteloos je je ook voelt en hoe slecht dingen ook lijken, je kunt opgeven. Zelfs wanneer het eng is, wanneer al je kracht weg lijkt te zijn moet je jezelf herpakken. Want wat er op dat moment ook speelt, het gaat weer voorbij. Je bent al zo ver gekomen, blijf doorgaan. De zon komt altijd weer op en jij bent een stuk sterker dan je nu misschien denkt.

5 Het niet accepteren van verandering
Verandering is vaak niet wat we willen, maar het gebeurt wel. Veranderingen niet accepteren is eigenlijk hetzelfde als het leven niet accepteren. Als je niet flexibel bent en niet meegaat in de stroom van het leven maak je het jezelf nog zwaarder. Veranderingen kunnen vreselijk zwaar zijn, maar je moet ze accepteren. Je moet jezelf toestaan om weer te lachen, om weer succes te hebben en om weer te dromen. Het leven verandert constant, dus jij kunt dit ook.

6 Perfectie nastreven
Je kunt falen en toch slim en getalenteerd zijn. Je kunt mensen teleurstellen en toch goed genoeg zijn. Je kunt mensen laten zitten en toch liefde verdienen. Iedereen heeft wel eens iemand teleurgesteld, iedereen maakt er wel eens een zooitje van, iedereen maakt wel eens fouten. Niet omdat we niet goed genoeg zijn, maar omdat niemand perfect is en we allemaal mens zijn. En iets anders verwachten zorgt alleen maar voor verwarring en teleurstelling.