Gezondheid

Je bent geen vuilnisbak!

Altijd honger? 3 redenen

We doen het met z’n allen: we kopen veel te veel. Met name wanneer we een ander willen verzorgen wanneer we visite krijgen of voor feestje halen we van alles in huis. Zodat er voor een ieders smaak iets voorradig is en als er grote eters tussen het gezelschap zitten (wat je moeilijk in te schatten vindt) niemand iets tekort komt. Telkens weer houd je na dat soort dagen en momenten voeding over.

Het voedsel wat je koopt voor dit soort gelegenheden is toch vaak niet het beste voedsel met de mooiste voedingsstoffen. Het bevat met name veel brandstoffen uit koolhydraten en vet en dan ook vaak in de bewerkte vorm. Aangezien dit toch de smaak is waar je anderen blij mee maakt. Je ziet dat anderen dit ook klaarmaken en op tafel zetten dus doe jij dit ook maar.

Dit is niet het soort voeding wat het meest ideaal is en/of je het liefst eet en/of het best bij voelt wanneer je af wilt vallen. Want je hebt gemerkt dat jij je het best voelt wanneer je fit en gezond bent, dus wanneer je van mooie kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zelf je maaltijden bereidt.
Je hebt echter zoveel over en vindt het zonde dit weg te gooien. Dus besluit je, ook al weet je dat je je hierbij minder goed zult voelen, deze restanten te gebruiken als voeding voor de komende dagen, want weggooien vind je zonde.

Jij voelt je vervolgens niet gezond en fit en door het gevoel wat je hieraan overhoudt voel jij je naar. En omdat je dit wat betreft het afvallen toch al als verloren dagen ziet, eet je dat koekje wat je in de kast voor de visite hebt ook nog maar op.  Ach denk je, laat ik het dan allemaal maar opeten met het voornemen dat je dan daarna, als het allemaal op is, je eindelijk die mooie, pure voeding weer kan en wil aanhouden en er optimaal voor kan en wil gaan.

Eindelijk zijn de restanten op, kastjes leeg, maar oh jee..daar komt de volgende visite alweer en ga je weer van alles in huis halen en begint het liedje van voren af aan.

Weet dat wanneer je het zonde vindt restanten weg te gooien, je je moet bedenken dat wanneer je het weg zou gooien het inderdaad weg is en je dat zonde kan vinden, maar wanneer je het niet weggooit en vervolgens zelf opeet het toch OOK  weg is. Alleen ondervind jij er de nadelen van en de prullenbak niet. Je lichaam als prullenbak gebruiken, wat je dan eigenlijk doet, DAT is pas zonde als je kijkt naar hoe jij je dan voelt en wat je in je lijf hebt gestopt. Zonde voor jou, je lijf, zelfwaardering, motivatie en gezondheid!

Beschouw je lijf alsjeblieft niet als prullenbak!

Wellicht handig en verstandig om na te gaan welk soort voeding je in huis wilt halen wat “goed genoeg” is voor visites en feestjes. Voeding waarbij niemand iets tekort komt, maar als daar iets van overblijft en je zou het zonde vinden dit weg te gooien, het niet zonde zou zijn van jou, je lichaam en je gezondheid. Welk soort voeding/hapjes zou dit betreffen? Welk soort voeding is zowel goed genoeg voor jou en jouw lijf EN voor je gezelschap op zowel die dagen van het feestje of de visite, maar ook de dagen erna.

Voeding waarvan je niet achteraf een naar gevoel krijgt of het verloren dagen hoeven worden als je kijkt naar het willen afvallen, aangezien DIE voeding daar prima bij past? Welke voeding bevat zowel mooie voedingsstoffen, die passen bij jou wanneer je af wilt vallen, maar zijn tevens smakelijk en feestelijk en dus prima voor een ieder en dus ook voor een visite en verjaardag? Denk eens aan stukjes meloen op tafel, stukjes komkommer en wortel of ongezouten en ongebrande noten, wees creatief!

Wanneer je nog meer inspirerende (hapjes)recepten wil, leuk en goed voor jou, je lijf EN gezelschap, heb ik die volop, dus mail  me, wanneer je die wil bemachtigen of kijk je eens op mijn Facebookpagina.

Laat een reactie achter