Geluk

Inspiratie en girlpower: het verhaal van Samira van Kenzul Atlas

Ken je dat gevoel? Dat je iemand ontmoet en dat de energie direct begint te stromen? Dat iemand zo’n mooi verhaal vertelt dat je je direct geïnspireerd voelt en dat je dit verhaal wilde delen? Nu heb ik het geluk dat ik via herhealth.nl dingen die me raken kan delen en daarom wilde ik hier het verhaal van powervrouw Samira vertellen. Wie weet kan haar verhaal jou ook inspireren om je dromen te volgen.

Ik heb met Samira gemeen dat we beiden het grootste gedeelte van onze carrière hebben gewerkt in de corporate wereld. Haar meest recente functie was in Amsterdam als HR Business Partner voor een internationaal bedrijf. Ook zij heeft ervoor gekozen om haar hart te volgen en heeft haar baan opgezegd, maar de manier waarop zij dit doet en hoe zij tot dit punt is gekomen is zo inspirerend!

Samira komt oorspronkelijk komt uit Londen en hoewel ze daar ook is opgegroeid heeft ze Marokkaanse en Nederlandse roots, haar vader is Marokkaans en haar moeder komt uit Nederland. Helaas verloor zij dit jaar haar vader aan kanker. Samira: “Het was heel moeilijk om te zien hoe de man waar ik zo van hield elke dag zwakker werd. Maar ondanks zijn ziekte was hij zo’n inspiratie. Hij klaagde nooit en vroeg zichzelf nooit af waarom juist hij deze vreselijke ziekte had gekregen. 

Tijdens zijn laatste week praatten we over allerlei onderwerpen en hij was er heel duidelijk over dat hij vond dat ik mijn 2 passies moest volgen: mensen helpen en mijn eigen bedrijf starten. Mijn vader gaf mij namelijk in 2014 tijdens een bezoek aan Marokko, toen ik steeds meer leerde over de bijzondere eigenschappen van arganolie, de inspiratie om mijn eigen zaak te starten. Ik beloofde hem tijdens het gesprek wat wij in het ziekenhuis hadden dat ik hem trots zou maken en zo ben ik gestart met mijn bedrijf in biologische argan olie, met als grootste drijfveer dat ik op deze manier direct iets terug kon doen voor de Marokkaanse Berber gemeenschap.”

Samira is haar belofte aan haar vader nagekomen en is Kenzul Atlas gestart. Arganolie is een uniek product wat alleen groeit in de zuidelijke Atlas regio in Marokko. Kenzul Atlas betekent in het Arabisch: ‘Schatten uit de Atlas’ een naam die haar vader heeft bedacht. Ook aan het logo van Kenzul Atlas zit een mooi verhaal. Het Imazighen symbool (het symbool van de Berbers) vormt de basis voor het uiteindelijk logo. Berber betekent vrije mensen. Het Yaz symbool staat voor de ‘vrije man’ wat de betekenis is van het Berberse woord Amazigh, het woord wat Berbers voor zichzelf gebruiken.

Samira wil met Kenzul Atlas de Berberse gemeenschap helpen. Het belang van teruggeven zit in het hart van het bedrijf. Wanneer je iets bij Kenzul Atlas koopt, help je direct om jonge Berber kinderen naar school te kunnen laten gaan, aangezien 5% van de winst direct aan The Hannan School in Marokko wordt gedoneerd.

Samira met haar vader

Hoe mooi is het dat iemand zo’n prachtig product ter nagedachtenis van haar vader heeft ontwikkeld en direct wat terugdoet voor de gemeenschap?!

Maar niet alleen het verhaal is mooi, ook het product zelf is puur! Arganolie wordt al duizenden jaren gebruikt. Traditioneel gebruiken de Amazigh arganolie in de keuken, voor cosmetische en medische doeleinden. Nu heb je waarschijnlijk wel eens vaker gehoord van arganolie, maar wist jij dat het een bron van vitamine E en goede vetten is? Hiervan is bekend dat ze heel goed zijn voor je huid en haar!

Kenzul Atlas is zo bijzonder omdat het gemaakt is van 100% pure arganolie. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken en het is zelfs veilig te gebruiken voor de tere huid van een baby bij bijvoorbeeld luieruitslag. Het is vrij van chemicaliën, parabenen en er zijn geen geurstoffen aan toegevoegd.

De 100% pure argan olie van Kenzul Atlas

Je kunt argan olie op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het als olie-behandeling gebruiken om je haar gezond te houden. Maar je kunt het een klein beetje gebruiken als olie om je haar een prachtige glans te geven (Dat is dus het geheim van die stralende lokken van Marokkaanse vrouwen). Ook is het goed tegen striae, rimpels en een droge huid. Check de site van Kenzul Atlas: www.kenzulatlas.com voor uitgebreide uitleg en verschillende werkingen van arganolie.

Samira is er trots op om ambassadeur te zijn van zo’n prachtig product: “Berber vrouwen hebben altijd al geweten dat arganolie een rijke bron is voor jeugd en schoonheid. Westerse dermatologen beginnen nu pas met het ontdekken van de kracht van dit natuurproduct.

Mijn vader heeft mij zo veel geleerd: humor, doorzettingsvermogen, liefde en familie zijn enorm belangrijk. Een bedrijf beginnen is een uitdaging, maar ik houd mij aan de belofte aan mijn vader dat ik mijn dromen zal volgen en iets terug zal doen voor de gemeenschap.”

Ik vond het tijdens mijn gesprek met Samira zo bijzonder om te merken dat ze gaat voor haar doel en dat ze vastberaden is om de Berber gemeenschap in Marokko te helpen! En ze doet het gewoon, ze heeft haar baan opgezegd en is op weg om haar bedrijf heel succes te maken. Natuurlijk is het onzeker om voor jezelf te beginnen, maar als ik keek naar de kracht die Samira uitstraalde, was ik zo trots op deze vrouw! Dus vandaar dit girlpower artikel, zo kunnen we elkaar helpen en inspireren!

www.kenzulatlas.com