Kennen jullie Gazpacho? Gazpacho is een koud soepje met (rauwe) groentes dat komt uit Spanje. Je kunt natuurlijk veel ingrediënten variëren en ik heb gekozen voor een Tomaten Gazpacho! Het recept is heel erg simpel om te maken en het is snel klaar! Je kunt een lekker stukje stokbrood bij serveren en wat dacht je van een simpele salade? Misschien moet je even wennen omdat het een koude soep is, maar het is lekker & vooral gezond!
Hier komt het makkelijke recept! Ga jij dit recept ook maken?
Ingrediënten: (± 6 kopjes)
- 750 gram roma tomaten
- 3/4 komkommer
- 6 handjes croutons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete punt paprika
- 1 el citroen sap
- 4 scheutjes olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 handje peterselie
Zo doe je het:
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en houd wat achter de hand voor de garnering.
- Snij de ui en knoflook fijn en de punt paprika in kleine stukjes.
- Snijd nu ook de roma tomaten zo klein mogelijk en hak de peterselie fijn.
- Nu maak je de Gazpacho: Meng de bovenstaande ingrediënten in een blender/keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een soepje!
- Nu voeg je de tomatenblokjes toe samen met wat citroensap en olijfolie.
- Pureer de soep nog een keer totdat deze egaal is!
- Breng de soep nog extra op smaak met wat peper/zout of peterselie/citroen sap/olijfolie.
- Maak af met de stukjes komkommer en croutons!
Nu is je Gazpacho recept al klaar, super makkelijk toch?
Serveer de soep koud en zet eventueel nog even in de koelkast!