Relaties Single

Hoe langer je single bent, hoe beter je straks bent in het hebben van een relatie

Hoe langer je single bent hoe beter je straks bent in het hebben van een relatie

Waarom zijn relaties soms zo lastig? Soms kan het lastig zijn om de juiste man of vrouw te vinden en om de relatie uiteindelijk te laten slagen? Vaak zeggen we dat de timing niet juist was… oeh timing, jij lastig kreng! Maar er zit wel wat in. Want een relatie willen is niet hetzelfde als klaar zijn voor een relatie.

Mensen geloven dat een relatie krijgen en behouden makkelijker is wanneer beide personen in een gezonde emotionele fase van hun leven zitten. Maar emotioneel klaar zijn voor een relatie is weer wat anders dan mentaal klaar zijn voor een relatie..

Vaak zijn mensen mentaal niet goed voorbereid op het krijgen van een relatie. Ze weten eigenlijk zelf niet zo goed wat ze verwachten en nodig hebben of ze zijn nog niet klaar om de nodige consessies te doen. Je moet jezelf goed kennen. Jezelf goed kennen op een diep en intiem niveau.

Door heel intiem te zijn met jezelf, wat betekent dat je tijd alleen door moet brengen, kun jij jezelf echt leren kennen. En zolang je single bent kun jij de tijd alleen gebruiken om erachter te komen wie jij echt bent. Des te beter ben jij straks in het hebben van een relatie.

We spenderen zo veel tijd aan het ‘doen alsof’ voor anderen. We zetten maskers op voor anderen. We doen alsof we mensen zijn die we eigenlijk niet zijn omdat we denken dat we zelf niet goed genoeg zijn. En wanneer we te hard ons best doen om erbij te horen of om leuk gevonden te worden, dan verliezen we onszelf.

Wanneer je de tijd alleen gebruikt om jezelf te leren kennen dan realiseer jij je wat jij belangrijk vindt. En je leert wat je minder belangrijk vindt in het leven. Dit is niet makkelijk, maar het is wel belangrijk. Accepteer het feit dat je nog alleen bent, het is misschien niet altijd leuk, maar wel belangrijk. Accepteer dat jij goed genoeg bent.

Natuurlijk wil niemand graag zijn hele leven alleen doorbrengen, dat begrijpen we allemaal. Het is logisch dat je iemand in je leven wilt, dat jij je niet langer alleen wilt voelen.

Maar je zou ook gelukkig moeten zijn als je alleen bent.

Jouw geluksgevoel zou niet mogen afhangen van iemand anders. En op een bepaalde manier is bovenstaande onmogelijk, want de meeste mensen zijn een stuk gelukkiger wanneer ze een partner hebben. Maar je kunt je leven niet laten definiëren door het feit dat je nu geen partner hebt, dat is zonde!

En het leven wat je nu leidt is geen slecht leven, het is gewoon een ander leven. Leer om het oké te vinden dat je voor nu een ander leven leidt, niet een minder leuk leven, een ander leven.

We zijn allemaal gekwetst, hebben onze rugzakjes en zijn getekend. En sommige dagen zijn donkerder dan anderen. Maar aan het einde van de dag is de manier waarop jij je leven nu leidt, jouw keuze. Een relatie gaat jou niet ‘fixen’.

Jij kiest de manier waarop je de wereld in stapt. Leer om gelukkig te worden met je leven, met de dingen die je nu wel hebt en houd het belangrijkste wat je hebt vast: hoop. Laat de hoop niet varen en houd vertrouwen in de toekomst, want ook jij vindt iemand. Maar eerst is het belangrijk om erachter te komen wie jij bent, wat jij wilt en hoe jij het gelukkigst bent. Want hoe kun je van iemand verwachten dat hij of zij houdt van je ware zelf als je zelf niet zo goed weet wie dat is?

En hoe langer je single bent, hoe langer jij de tijd hebt om erachter te komen wie je bent en waar je gelukkig van wordt, hoe groter de kans dat je volgende relatie de relatie wordt waar je al die tijd op hebt gewacht.

Elitedaily.com