Geluk

20 dingen waar jij je van nu af aan niet meer schuldig over voelt!

Na je 40ste zou je max 3,5 dag per week moeten werken

Dames, laten we eerlijk zijn. Wij zijn er echt enorm goed in om ons schuldig te voelen over de dingen die we doen, niet doen, willen of misschien willen doen – of niet doen… nou ja je begrijpt het wel.

Als het over streng en kritisch voor onszelf zijn gaat dan zijn wij echt de aller besten. En hoewel we graag ergens de beste in zijn kunnen we eigenlijk heel goed zonder deze ‘gouden medaille’. Daarom vind je hieronder 20 dingen waarvan de experts zeggen dat we er ons echt niet meer schuldig over hoeven te voelen!

1 Een limiet stellen aan de clubjes, sporten en activiteiten van je kinderen
Als drukke moeder zie ik van verre aankomen dat voetbal, gymles, pianoles en karate onze levens langzaam overnemen. Ja onze kinderen willen ook graag meedoen aan deze sporten en ja het is hartstikke goed voor ze. Maar spelen met lego of ravotten in de achtertuin is ook hartstikke goed voor ze. Of jij de activiteiten wilt limiteren voor financiële redenen, voor de rust van je kinderen of voor je eigen rust: jij als moeder mag dit bepalen en je hoeft je nergens schuldig over te voelen.
-Sarah Philpott, psycholoog, lerares en schrijfster

2 Het gedrag van jouw kinderen of familie
Of het nou gaat om de affaire van je man of de uitbarsting van je kind in de supermarkt, jij kunt niet voorspellen – of controleren – wat anderen doen. Dus stop met het jezelf de schuld van deze dingen geven.
-Patricia O’Gorman, Psycholoog en schrijfster

3 ’s Avonds een heerlijk warm bad nemen
Ja het lijkt misschien luxueus en als je kinderen hebt die je nodig hebben rond hun bedtijd dan kan het zelfs egoïstisch lijken. Maar als een warm bad, een wandeling zonder de kinderen of jezelf trakteren op een heerlijk gebakje jou gelukkig maakt, doe het (zonder schuldgevoel)! Als we niet eerst voor onszelf zorgen kunnen we ook niet voor anderen zorgen.
-Kimberly Hershenson, Therapeute

4 Boos worden
Conflicten horen bij het leven en onrecht gaat niet vanzelf weg. Soms moeten we boos worden. Maar als we zijn opgevoed met het idee dat onze woede anderen oncomfortabel maakt of dat boos worden je als hysterisch bestempelt, dan missen we wat. Je schuldig voelen over een woede uitbarsting kost je onnodige energie. Zonde.
-Karen Southall Watts, Schrijfster

5 Meer kinderen willen
Je leeft misschien op een plek waar de meeste mensen maar 1 of 2 kinderen hebben en jij wilt  3, 4 of meer kinderen. Leef je leven en als jij meer kinderen wilt en het is je gegeven dan is daar helemaal niets mis mee.
Elisabeth Manning, Schrijfster

6 Geen kinderen willen
Als jij geen kinderen wilt dan is dit prima. Laat de maatschappij je hier niet schuldig over voelen. Jij wat doet wat goed is voor jou.
-Elisabeth Manning, Schrijfster

7  Voor de tv hangen terwijl je een reep chocolade eet
Of je in het weekend nou uitslaapt, een kasteelromannetje leest of je jouw favoriete serie uren achter elkaar kijkt – plezier maken is belangrijk. Deze ontspannen momenten maken het leven leuk en je zou je hier helemaal niet schuldig over moeten voelen. Altijd maar bezig en nuttig zijn maakt je geen beter of succesvoller persoon. Dus zet plezier maken op je to do lijst, zonder schuldgevoel.
-Karen Southall, Schrijfster

8 Geen orgasme krijgen
Het gebeurt. Je hormonen, je emotionele staat, medicatie of wat de reden ook mag zijn, het maakt niet uit en je hoeft je er zeker niet schuldig over te voelen.
Rhonda Milrad, Maatschappelijk werker

9 Vergeten om een cadeautje te kopen voor de leraar van je kinderen
Als voormalig lerares en beste vriendin van verschillende leraren kan ik je verzekeren dat een cadeautje een welkome verrassing is, maar dat het zeker niet nodig is. Leraren verwachten niet dat ouders hen zelfgemaakte cadeaus geven, een kaartje geven of ze verwennen met chocolade of bloemen. Dus stop met je hier schuldig over voelen.
-Sarah Philpott, Psycholoog, lerares en schrijfster

10 Geld spenderen aan je bedrijf
Of je nou geld uitgeeft aan de marketing van je product of dat je iemand betaalt om een mooie website te creëren, jouw bedrijf is belangrijk dus je hoeft absoluut niet schuldig te voelen als jij hier geld in investeert.
-Karen Dimmick, Schrijfster

11 Je leeftijd
Liegen over je leeftijd of proberen om er jonger uit te zien dan je bent is een enorme verspilling van je tijd en energie – energie die je beter kunt spenderen aan vrienden, familie en leuke ervaringen.
-Patricia O’Gorman, Psycholoog en schrijfster

12 Nee zeggen
Vrouwen willen anderen niet laten zitten, maar ja tegen dingen zeggen is niet altijd eerlijk tegenover jezelf en de dingen die jij wilt. Zeg nee zonder je er schuldig over te voelen.
Elisabeth Manning, Schrijfster

13 Een oppas inhuren of je kinderen bij je ouders brengen
Moeders hebben ook een leven, dus stop met je schuldig voelen voor het feit dat jij de kinderen bij je moeder hebt gebracht of dat je een oppas hebt ingehuurd. Een avondje uit, een boekenclub of naar de sportschool gaan is heerlijk en welverdiend!
-Tara L Paige, Schrijfster

14 Van je carrière een prioriteit maken
Als jij ervoor kiest om je carrière op de eerste plek te zetten en je dat belangrijker vindt dan een partner of het krijgen van kinderen dan hoef jij je daar niet schuldig over te voelen. Mensen denken dat een vrouw een relatie moet hebben en moeder moet worden, maar dat hoeft tegenwoordig helemaal niet meer. Doe wat jij wilt doen, zonder schuldgevoel.
-Avery M. Blank, Consultant

15 Kansen grijpen als deze op je pad komen
Of het nou geluk is of geluk in combinatie met een goede voorbereiding, vrouwen moeten de kansen die ze krijgen met beide handen aangrijpen. Je hebt er hard voor gewerkt, je bent geen fraudeur dus ga ervoor. Onthoud, een man zou ook van deze gelegenheid gebruik maken, dus waarom jij niet?
-Avery M. Blank, Consultant

16 Grenzen aangeven bij anderen
Als jij niet wilt carpoolen met je buurvrouw of een dienst wil ruilen met je collega dan doe je niet niet. Wanneer je we ja zeggen, maar dit eigenlijk niet menen dan voelen we ons eigenlijk helemaal niet goed. Dus geef je grenzen aan zonder je hier schuldig over te voelen.
-Kimberly Hershenson, Therapeute

17 Je focussen op je partner en niet op je kinderen
Je relatie heeft net zoveel aandacht nodig als je kinderen, dus een avondje samen is super belangrijk. Hoe graag de kinderen ook willen dat jullie thuisblijven. En als je krap bij kas zit dan plan je een avond je samen thuis. Dek de tafel, doe kaarsen en geniet samen als de kinderen in bed liggen van een heerlijke maaltijd. Voel je niet slecht over het feit dat je geen tijd met je kinderen spendeert, ook niet als ze zeuren dat ze voorgelezen willen worden. Tijd met je partner spenderen is belangrijk.
-Kimberly Hershenson, Therapeute

18 Geen perfect figuur of rimpelloos gezicht hebben
De wonderen van cosmetsiche chirurgie en fotoshop geven vrouwen onrealistische ideeën over hun lijf. Als jij je best doet om gezond te blijven, je eet gezond, je sport en je zorgt voor jezelf, dan is er absoluut geen reden om jezelf te straffen voor het feit dat je lichaam er niet zo uitziet als een model van Victoria Secret.
-Karen Southall, Schrijfster

19 Kinderopvang als je vanuit huis werkt
Vrouwen die vanuit huis werken moeten stoppen om zich schuldig te voelen over het inhuren van kinderopvang. Je werk goed doen en tegelijkertijd verantwoordelijk zijn voor een kind is bijna niet te doen.
-Laura Spawn, Ondernemer

20 Een huis hebben wat er niet uitziet alsof het zo uit een woonmagazine komt
Oké, het moet er niet uitzien alsof je een verzamelaar bent, maar in de huizen die je ziet op de foto’s in magazines wordt niet geleefd. Mensen zouden moeten genieten van hun huis en hun familie zonder zich zorgen te maken over het feit dat het er niet stylish genoeg uitziet. Kinderen laten spullen achter zich aan slingeren (volwassenen trouwens ook). Je huis is een thuis, geen showroom.
-Eileen Roth, Ondernemer

Bron Prevention.com Foto Hellofashionblog.com