Succes

5 dingen die je leven onbewust moeilijker maken

5 dingen die je leven onbewust moeilijker maken

Sommige dingen hebben, zonder dat je het direct beseft, een negatieve impact op je leven. Vaak zijn het veel voorkomende dingen die ook jou waarschijnlijk onbewust naar beneden halen. Zonde want ze kosten je tijd en energie die je veel beter aan positieve en productieve dingen kunt besteden. Hieronder vind je de 5 dingen die een negatieve weerslag op je leven kunnen hebben en 5 tips over wat je hieraan kunt doen:

1 Veel e-mail
Een recent onderzoek wijst uit dat weten dat je nog ongelezen mail in je inbox hebt ervoor kan zorgen dat je je moeilijker kunt concentreren op de taak waar je op dat moment mee bezig bent. Dus als je een constante stroom aan mails binnenkrijgt dan betekent dit dat je eigenlijk altijd een beetje afgeleid bent. Het eerste wat je moet doen als je niet wilt dat je mail je leven overneemt is stoppen met constant je mail checken. Sluit je mail af als je ergens mee bezig bent en zet de mail-notificaties op je telefoon uit. Laat e-mail je niet afleiden van de dingen die echt belangrijk zijn.

2 De productieve valkuil
Op het internet vind je overal info en cursussen over hoe je zo productief mogelijk kan zijn of hoe je je dag zo productief mogelijk kan indelen. Maar we hoeven niet de hele dag productief te zijn! Er is een tijd voor productief zijn, maar er is ook een tijd voor rust en je brein laten rusten. Er zijn maar weinig mensen die voldoende tijd nemen om te ontspannen, terwijl het zo belangrijk is. Een burn-out kan iedereen overkomen, wees dit voor en maak daarom tijd om te ontspannen. 

3 Te veel focus op focus
Voor focus geldt hetzelfde als voor productiviteit: mensen willen gefocust zijn en blijven. Dit is op zich goed, maar er is een tijd en plek voor alles, dus ook voor focus. Wat we ons vaak niet realiseren is dat ons brein soms het beste werk als we het maar een beetje laten gaan. Als we niet ergens op gefocust zijn dan verwerkt ons brein veel in het onderbewustzijn en tijdens dit proces verbindt het verschillende onderdelen waardoor we met creatieve en innovatieve oplossingen komen. Het is dus goed om soms gewoon even te niksen en je geest te laten dwalen.

4 Geen doel hebben
Als je geen lange of korte termijn doelen hebt dan is het moeilijk om jezelf een goede richting in te sturen of om jezelf te motiveren. Schrijf daarom eens in de zoveel tijd je lange en korte termijn en je privé en zakelijke doelen op. Voorbeelden van doelen zijn bijvoorbeeld promotie krijgen, een schuld af betalen, een nieuwe hobby vinden, een bedrag op je spaarrekening voor een mooie reis of 5 km achter elkaar kunnen hardlopen. Schrijf je doelen op en wees specifiek, bekijk deze doelen regelmatig zodat je jezelf stukken makkelijker kunt motiveren op dagen dat je motivatie ver te zoeken is.

5 Chaos
Hoeveel tijd ben jij kwijt aan het zoeken van dingen die je kwijt bent? Papieren, mails, websites, sleutels.. wat als je deze tijd terug zou kunnen krijgen.. Dan zou je opeens een zee aan extra tijd hebben. Probeer een systeem aan te brengen, dit maakt een groot verschil in je dagelijkse leven. Zorg voor een sleutelkastje, koop ordners etc. Het duurt even voordat alles georganiseerd is, maar het zal je een hoop tijd en energie besparen in de toekomst. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

success.com