Relaties

Hoe je weg kunt gaan uit een slechte relatie als je nog van je partner houdt

Hoe je weg kunt gaan uit een slechte relatie als je nog van je partner houdt

Ze zeggen dat liefde blind maakt en dit klopt. Het maakt je blind genoeg om verliefd te worden op iemand die niet goed genoeg voor je is. Het maakt je blind genoeg om jezelf gevangen te zetten in je eigen gedachtes. Het maakt je blind genoeg om dingen te accepteren die niet goed voor je zijn.

Maar hoewel de liefde misschien wel blind maakt betekent dit niet dat je de pijn minder voelt en hoe verder je er in mee gaat, hoe meer pijn je zult ervaren. Plus hoe pijnlijker het wordt, des te moeilijker het wordt om weg te gaan. Soms moet je doen wat het beste voor jou is, daarom vind je hieronder tips om je slechte relatie achter je te laten, ook als je nog van de ander houdt. 

1 Leer loslaten
Als een relatie niet werkt dan valt het uiteindelijk uiteen. Ongeacht hoeveel je van de ander houdt of hoe hard je ook probeert om het te laten slagen. Daarom is het zo belangrijk om te leren om los te laten. Blijven terwijl er eigenlijk niets meer is om aan vast te houden is te pijnlijk. Vind de kracht in jezelf en laat los.

2 Probeer te begrijpen dat je beter verdient
Je kunt zielsveel van iemand houden, je kunt alles van jezelf aan de ander geven, je kunt er alles aan doen om de ander gelukkig te maken. Dit kan allemaal, maar als je er niet genoeg voor terugkrijgt dan ga je hier aan onder door. 

De tijd en energie die je nu besteedt aan de persoon die niet goed voor je is, kun je ook besteden aan zelf-liefde en zelf-zorg. Weet hoeveel je waard bent en weet hoe jij jezelf kunt beschermen. Want je verdient een stuk meer dan waar je nu genoegen mee neemt. Het leven heeft prachtige ervaringen voor jou in petto, het enige wat je moet doen is deze relatie achter je laten en een stap richting het onbekende te zetten. 

3 Stop met wachten tot je geliefde verandert
Dit is de grootste fout die je kunt maken. Je wilt dat je partner verandert, hij maakt je beloftes; deze keer gaat hij het echt anders doen. En jij blijft in hem geloven en je blijft wachten, wachten op verandering. Maar dit gebeurt bijna nooit. Mensen veranderen niet zo makkelijk, accepteer dit en laat los.

4 Accepteer het feit dat dit pijn zal doen
Het is niet makkelijk om een relatie te eindigen. Het is waarschijnlijk één van de moeilijkste dingen die je in je leven moet doen. Het breekt je hart, het breekt het hart van je partner, het maakt je intens verdrietig en het is zwaar. 

Maar het maakt je uiteindelijk sterker, kalmer en gelukkiger. Het zal je laten zien dat je veel sterker bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Vertrouw op jezelf en weet dat jij deze pijn aan kan. 

5 Neem alle tijd die je nodig hebt om te herstellen
Je hebt alle tijd van de wereld. Neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen van deze relatie. Weet daarnaast dat je troost mag zoeken, weet dat er mensen zijn die je willen troosten, die voor afleiding willen zorgen. De mensen om je heen doen dit met liefde, want zij willen dat jij gelukkig bent. Jij bent sterk! Geloof in jezelf zoals de mensen om je heen ook al in jou geloven.