Relaties Single

5 signalen dat je misschien aan het daten bent met een onvolwassen man

Hoe je herstelt na een slecht relatie

Het idee van de man die nooit opgroeit wordt soms geromantiseerd op tv of in films of we doen het af met: zo is hij nu eenmaal. Helaas zijn het vaak de vrouwen die prijs betalen voor het gedrag van deze man.

Denk eens goed na of jij echt op je partner kunt bouwen of dat je het gevoel hebt dat jij de kar moet trekken. Want hoe lang blijft grappig en sexy leuk als jij alleen verantwoordelijk bent voor het huishouden, de kinderen etc en je daarnaast ook gewoon een baan hebt.

Onderstaand zie je 5 signalen dat je misschien een man datet die nog niet helemaal volwassen is:

1 Je moet alles opruimen
En dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld letterlijk: het opruimen van zijn kleding, zijn lege glazen of voedselverpakkingen in jullie gezamenlijk woonruimte, het opruimen van zijn onbetaalde rekeningen, de rekening betalen als jullie uit eten zijn tot bijvoorbeeld het uitkiezen van de kerst- of verjaardagscadeaus voor zijn familie. Je neemt het altijd voor hem op en als er iets gebeurt zorg jij dat hij de last niet op zijn schouders hoeft te dragen. Je zorgt ervoor dat je dingen vanuit zijn perspectief ziet in plaats van uit je eigen perspectief. Als mensen niet helemaal volwassen worden dan komen de taken die horen bij het volwassen worden neer op de schouders van de mensen die het dichtst bij iemand staan.

2 Praten over kinderen of verdere commitment brengt paniek in zijn ogen
Wanneer je al een tijdje samen bent dan is logisch dat de toekomst ter sprake komt. Maar wanneer dit gebeurt zie je direct de paniek in zijn ogen en zijn drang om te vluchten. Dus de volgende keer, zeg je tegen je zelf, zul je het subtieler aanpakken en het meer casual ter sprake brengen. En die keer daarop breng je het ter sprake verpakt in een grapje. Dus als jullie een serie aan het kijken zijn en er komt iets over kinderen die leren om op een potje te plassen langs dan zeg jij: “Als wij kinderen krijgen dan mag jij ze leren om zindelijk te worden, haha”. Maar als je opkijkt zie je dezelfde paniek in zijn ogen.

Na een bepaalde tijd (waak ervoor dat dit geen jaren duurt!!) dan is het niet meer mogelijk om dit onderwerp op een redelijke manier ter sprake te brengen en is er geen enkele ruimte voor een redelijk gesprek. Je datet namelijk met een man-kind! En dit gedrag is niet leuk, het is raar. Jij hoeft jezelf niet in allerlei bochten te wringen om iets te bespreken! Want praten over de toekomst betekent niet dat het zo zal gebeuren of dat jij zelfs al zeker weet dat het zo zal gebeuren. Het zijn gewoon gesprekken. En jij bent het waard om deze gesprekken met je partner te kunnen voeren zodat je erachter kunt komen of hij dezelfde dingen wilt als jij.

3 Jij zeurt zonder dat je dit wilt
Je hoort jezelf tegen hem zeuren maar je kunt het niet stoppen. Je hebt het gevoel dat je hem eraan moet herinneren wat hij moet doen, wat hij zei dat hij zou doen of wat hij had moeten doen. Maar hij doet het nooit. Je voelt je teleurgesteld  en in de steek gelaten als hij zegt dat iets doet maar het toch niet doet. Zelfs als het maar kleine dingen zijn zoals het doen van de was of het maaien van het gras. Hij zegt jou dat je moet stoppen met zeuren, maar als je er serieus over wilt praten dan stopt hij je voordat je kunt beginnen. Want in plaats van toe te geven dat hij iets niet heeft gedaan zal hij jou de schuld geven en jou verwijten dat je een zeur bent.

4 Hij gaat een serieus gesprek uit de weg
Wanneer je stopt met zeuren en probeert om diepere oorzaak te achterhalen dan maakt hij een grapje, verandert hij het onderwerp of draait de boel direct om en vertelt jou wat je allemaal verkeert doet in jullie relatie. Want het laatste wat een onvolwassen man wil is een confrontatie. En hij zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Wanneer jij probeert om iets serieus onder de aandacht te brengen dan zal hij onder dit gesprek uit proberen te komen en vaak naar jou wijzen. Heb jij ook het gevoel dat de vinger nooit op de zere plek wordt gelegd en dat jij wel te horen krijgt wat jij verkeerd hebt gedaan wat zijn gedrag veroorzaakt? Dan zou dit de oorzaak kunnen zijn.

5 Zijn interesses en vrienden hebben bijna een middelbare school gehalte
Wanneer hij uit gaat en tijd met vrienden besteedt dan gedraagt hij zich als een puber. Hij vindt het moeilijk om limieten te kennen wat betreft alcohol en drugs en heeft vaak een soort humor wat je nog kent van de middelbare school. Hij geeft jou het gevoel dat jij de zeurpiet in het gezelschap bent. Vaak neem jij onbewust de rol van ‘moeder’ op je omdat jij het gevoel krijgt dat jij de enige bent die hem in de gaten kan houden. Daarnaast krijg jij het gevoel dat je jezelf iets vaker dan je leuk zou vinden moet vermaken.

Wanneer jij het gevoel hebt dat je verliefd bent op een onvolwassen man, doe dan een stap terug en bedenk goed waarom je zo gemotiveerd bent om dit te laten slagen. Je bent misschien bang om de controle los te laten, bang om niet te krijgen want je wilt, bang dat je niet goed genoeg bent of bang om weer opnieuw een relatie te moeten beginnen. Stop met het werken aan je onvolwassen man en begin met werken aan jezelf! Want jij bent deze investering zeker waard!!

Psychology today