Gezondheid

Geverfd haar verzorgen doe je zo

Wanneer je je haar verft, hoop je natuurlijk dat het zo lang mogelijk die mooie kleur behoudt. Helaas zijn er allerlei factoren die ervoor zorgen dat de kleur gauw dof wordt. Gelukkig zijn er wel manieren om de kleur levendig te houden en schade aan je haar te voorkomen. In dit artikel leggen we je uit wat de beste verzorging is voor geverfd haar en welke producten je er het best voor kunt gebruiken.

Gebruik de geschikte producten

Het ligt wat voor de hand, maar toch wordt het nog vaak vergeten: gebruik de geschikte producten voor geverfd haar. Veel mensen blijven dezelfde shampoo en conditioner gebruiken die ze gebruikte voordat hun haar geverfd hadden. Wanneer je op zoek bent naar goede shampoo en conditioner, kun je het best kiezen voor Kerastase shampoo en conditioner. Zo is de Chroma Absolu lijn van Kerastase speciaal gemaakt voor geverfd haar: het behoudt de kleurintensiteit en beschermt je haar tegen externe factoren, zoals zonlicht. Daarbij geeft het je haar net een beetje extra voeding. Dit is nodig, omdat een chemische behandeling zoals je haar verven een best ingrijpende behandeling is. Daarom is het verstandig om je haar extra te voeden en hydrateren om het gezond te houden.

Bescherm je haar tegen schadelijke factoren

Er zijn een aantal factoren die een negatief effect kunnen hebben op geverfd haar, waardoor het sneller dof zal worden of zal vervagen. Een daarvan is zonlicht: de UV-straling vervaagt je haar al snel. Daarom is het verstandig om een product voor je haar te kopen met een UV-filter. Een goed voorbeeld daarvan is de Rose Hip Oil Color Nurture Dry UV Protecting Oil. Deze spray beschermt je haar tegen UV-straling en zorgt er op die manier voor dat het niet vervaagt, zonder dat het je haar verzwaart. Daarbij zorgt het voor een mooie glans en maakt het je haarkleur nog levendiger. Je kunt de spray aanbrengen op droog of handdoekdroog haar. Het is aan te raden om deze spray te gebruiken op zonnige dagen, maar ook wanneer je veel tijd buiten doorbrengt.

Gebruik regelmatig een haarmasker

Als laatste is het verstandig om je haar regelmatig diep te conditioneren. Dit kun je het beste doen met behulp van een haarmasker. Deze helpen namelijk met het gezond houden van je haar, omdat het veel voeding bevat voor je haar en haarzakjes. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een haarmasker voor geverfd haar, kun je het beste kiezen voor de Olaplex Hair Perfector No. 3. Dit haarmasker helpt met het herstellen van de zwavelbruggen in je haar. Deze bruggen bepalen de stevigheid van je haar, maar raken beschadigd en zelfs verbroken wanneer je je haar verft. Met behulp van dit masker kun je ze weer herstellen.