Gezondheid

Extra motivatie om vaker te wandelen? Lees dit!

Extra motivatie om te wandelen

Wandelen is zo ontzettend goed voor ons. Het is zelfs zo dat mijn cardioloog mij vertelde dat ze liever had dat ik ging wandelen in plaats van hardlopen. Volgens haar is wandelen minder belastend voor je hart, maar heeft het wel dezelfde gezondheidsvoordelen als hardlopen. En dan heb ik het niet over slenteren, maar over een flink stuk wandelen en dan goed doorstappen! 

Wandelen en je gezondheid
Wandelen is ook gewoon echt goed voor ons. Wist jij dat wordt  aangeraden om minimaal 150 minuten per week te wandelen? 150 minuten wandelen per week vermindert de kans op diabetes met 40%, het vermindert de kans op hart- en vaatziekten met 35%, het mindert de kans op dementie met 30% en vermindert de kans op sommige soorten kanker met 20%.

Ik heb de gezondheidsvoordelen van wandelen nog even voor je op een rijtje gezet:

  1. Het is goed voor je humeur en het helpt tegen depressie en nervositeit
  2. Wandelen is goed voor je hart
  3. Het zorgt voor sterke spieren en botten
  4. Het verkleint de kans op obesitas
  5. Wandelen is goed tegen een hoge bloeddruk. Het heeft effect op de cellen van je aderen waardoor je aderen minder stijf en relaxter worden.
  6. Wandelen helpt je indirect om meer Vitamine D aan te maken, simpelweg omdat je meer tijd buiten spendeert. 
  7. Wandelen vermindert het stresshormoon cortisol waardoor jij je beter voelt.

Comfortabel wandelen
Ik ben een groot fan van wandelen, maar dan wel met de juiste spullen. Want comfortabel wandelen vergroot het wandelplezier enorm. Daarom had ik het geluk dat ik de nieuwste rugzak van deuter mocht uitproberen! Ik heb de Futura met een inhoud van 25 liter getest en ik kan je alvast zeggen: wat een topper! Ondertussen gebruik ik deze rugzak inderdaad als ik ga wandelen of hiken, maar ook op de fiets of als luiertas gaat deze rugzak mee. 

Het is namelijk zo fijn dat je hem vol met spullen kan stoppen, maar dat het gewicht goed over je rug wordt verdeeld. De rugzak is speciaal gemaakt voor het vrouwenlichaam, met een kortere rug, smalle schouderbanden en door de gevormde heupvinnen zit de Futura super comfortabel.

Maar wat ik het aller aller fijnste vindt aan de rugzakken van deuter is het aircomfort rugsysteem. Deze is voor de Futura zelfs nog verbeterd en simpel gezegd voorkomt dit een zweet- en plakrug. Ik vind dit zo fijn! Tijdens een sportieve of warme wandeling heb je altijd goede ventilatie en dat werkt zo goed! 

Het is zo duidelijk dat deuter echt de expert is op het gebied van rugzakken. Ze doen veel onderzoek naar wandelen en dat merk je! Aan alles is gedacht; handige vakjes, een regenhoes doe je met 1 beweging over je rugzak trekt, een SOS label met handige tips en bevestigingen voor bv je helm, je stokken of je hydratatie systeem. 

Handige vakjes, sleutel-clipje, SOS label: echt aan alles is gedacht bij de Futura van deuter

Als je net als ik van wandelen houdt en als je op zoek bent naar een rugzak die jaren meegaat en goed zit dan is het de moeite waard om je eens te laten adviseren door de experts van deuter. Zij weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een rugzak, ook online op deuter.com kun je veel informatie vinden. Wat extra leuk is: met de code HEALTH10 krijg je 10% korting op het gehele hiking en kids assortiment (geldig tm 31 juli)

Wandelen is echt iets wat ik doe voor mijzelf; voor mijn lichaam en mijn geest en met goede spullen wordt wandelen nog leuker. Ik hoop dat ik je met dit artikel weer extra motivatie heb gegeven om naar buiten te gaan. Wandel door de stad, door het park, het bos of door de weilanden en profiteer van alle voordelen die wandelen je te bieden heeft.

Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met deuter.