Geluk

Een makkelijker leven? Doe deze dingen dan niet meer

Een makkelijker leven? Doe deze dingen dan niet meer

Hieronder vind je een lijst van dingen die, wanneer je ze opgeeft, je leven een stuk makkelijker en hierdoor fijner maken. We houden vast aan zo veel dingen die ons pijn doen en die stress geven. Maar niet meer, vanaf nu geven we deze dingen direct op:

1 De behoefte om het altijd bij het goede eind te hebben
Er zijn zo veel van ons die het niet uit kunnen staan dat ze ergens naast zaten of dat ze iets verkeerd hadden ingeschat. Dit geeft stress en dat is het niet waard. Voordat je heel hard je best doet om iets te verdedigen denk dan eens na: Is dit het waard om ruzie over te maken of om stress over te hebben? Wat voor verschil maakt het? Is je ego echt zo groot dat je gelijk moet hebben?

2 Altijd de controle willen houden
Wees bereid om je behoefte om altijd alles -mensen, situaties, etc.- onder controle te houden op te geven. Of het nu gaat om mensen die je lief zijn of om vreemden op straat, laat ze zijn wie ze zijn. Laat iedereen en alles zijn zoals het is en heb vertrouwen, je kunt niet alles sturen of naar je hand zetten. Je zult zien dat dit heel veel rust geeft.

3 Wrok koesteren
Laat je wrok los en stop met anderen de schuld geven van wat jij wel of juist niet hebt, voor wat jij voelt of niet voelt. Stop met het weggeven van je macht en pak de verantwoordelijkheid voor jouw leven terug.

4 Jezelf naar beneden halen
Er zijn zo veel mensen die zichzelf pijn doen door hun negatieve en giftige mindset over zichzelf. Geloof niet alles wat je brein je vertelt, vooral niet als het negatief is! Jij bent beter dan dat.

5 Beperkende gedachtes hebben
Laat beperkende gedachtes over wat jij wel of niet kunt, over wat wel en niet mogelijk is los. Vanaf nu laat jij je niet langer tegenhouden door jouw beperkende gedachtes, spread your wings and Fly!

6 Klagen
Geef de behoefte om te klagen over zo veel dingen op. Stop met klagen over mensen, situaties, plekken etc. Onderschat niet de kracht van positief denken.

7 Kritiek geven
Stop het kritiek geven op dingen of mensen die anders zijn dan jij. We zijn allemaal anders en toch zijn we allemaal hetzelfde. We willen allemaal gelukkig zijn, we willen begrepen worden en we willen ons geliefde voelen.

8 Indruk willen maken op anderen
Stop met heel hard proberen om iets te zijn wat je niet bent alleen maar zodat anderen je waarderen. Zo werkt het niet. Het moment dat je stopt met proberen, dat jij je maskers af zet en jij jezelf accepteert zoals je bent, zul je mensen ontmoeten die zich tot jou aangetrokken voelen.

9 Verzetten tegen verandering
Verandering is goed, verandering zorgt voor beweging. Verandering helpt je om verbeteringen in je leven aan te brengen. Omarm verandering, stroom mee met het leven en ga er niet tegen vechten.

10 Je leven indelen naar de verwachtingen van andere mensen
Veel te mensen leven een leven wat ze eigenlijk niet willen leven. Ze leven hun leven naar de standaarden van andere mensen. Ze leven hun leven naar aanleiding van wat hun ouders denken dat het beste voor ze is of wat hun vrienden, de media of weet ik veel wie denken dat het beste voor ze is. Deze mensen zijn zo druk met leasen en andere mensen gelukkig maken dat ze de controle over hun eigen leven verliezen. Ze vergeten wat hun gelukkig maakt, wat zij nodig hebben en wat zij willen.

Je hebt 1 leven – en dat is nu – leef het zoals jij wilt en laat de meningen van anderen je niet afleiden.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?