Ontspanning

Een keer echt je hoofd leegmaken tijdens je vakantie? De voordelen van een outdoor vakantie op een rij 

Je hoofd echt leegmaken tijdens je vakantie? Probeer eens een outdoor vakantie!
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Heb jij ook vaak het idee dat je alleen maar tot rust komt als je 2 weken lang niets anders doet dan op het strand te liggen en terrasjes te pakken? Terwijl je ondertussen je gedachtes nog niet stop kan zetten en je ongemerkt een paar kilo aangekomen bent tijdens je vakantie..

Wat nou als je eens op een andere manier vakantie viert? Heb jij wel eens gedacht aan een outdoor vakantie? Vakantie vieren midden in de natuur, terwijl je actief bezig bent en leuke activiteiten onderneemt en daarnaast ook nog eens heerlijk kunt ontspannen? Misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar wel super goed voor je lichaam en geest!

Wist jij bijvoorbeeld dat:

  • De bossen ons kalmeren. Onderzoek heeft aangetoond dat de bossen je stresslevel en je bloeddruk laten dalen.
  • De natuur ons creatiever maakt. Onderzoek toont aan dat een aantal dagen backpacken in de bossen onze creativiteit met 50% doet stijgen.
  • De geluiden van de natuur volgens onderzoek enorm rustgevend zijn.
  • Wandelingen in de natuur langs riviertjes of meertjes worden aangeranden door de Universiteit van Exeter’s Medicine School voor een goede mentale gezondheid.
  • De natuur ervoor zorgt dat we sneller herstellen van ziektes.
  • Kinderen enorm veel baat hebben bij het spelen in de natuur. Het helpt ze fit te houden, is goed voor hun ontwikkeling en eigenwaarde en het voedt hun fantasie.
  • Een wandeling door de natuur helpt om de symptomen van depressie te bestrijden.
  • Het is goed voor je fysieke gezondheid! Outdoor vakanties zijn er op elk niveau en een goede hike in de bergen is zelfs vergelijkbaar met een flinke run!

Ik dacht altijd dat ik alleen maar kon ontspannen als ik ergens op een ligbedje op het strand lag, maar dit jaar ga ik het anders doen! Ik ga naar het gebied Schaldming Dachtstein in Oostenrijk om daar vakantie te vieren, te hiken, te mountainbiken en van de zon en alle andere coole dingen die de bergen te bieden hebben te genieten.

Zie jij jezelf ook al een prachtige wandeling maken of mountainbiken door de natuur in Oostenrijk, een frisse duik nemen in een prachtig bergmeer om daarna heerlijk in je ligstoel te genieten van de zon en je uitzicht? Geen verkeerd beeld hè :).

Wanneer je ervoor kiest om eens een gezonde, gezellige en ontspannen outdoor vaOutdoor vakantiekantie te houden dan is het niet verkeerd om wel wat voorbereidend werk te treffen. Want het is wel belangrijk dat je bijvoorbeeld goede schoenen hebt, een stevige rugzak en andere accessoires zoals bijvoorbeeld een bidon als je gaat hiken in de bergen.

Omdat ik wel van plan ben lekker actief bezig te zijn ben ik naar Intersport gegaan om daar advies te vragen voor mijn outdoor ervaring. Intersport heeft dus een enorm assortiment aan outdoor producten! Kijk eens op www.intersport.nl om direct online hun collectie te bekijken of check op www.intersport.nl/winkels waar de dichts bijzijnde Intersport winkel bij jou in de buurt zit!

Onderstaand vind je de producten die ik heb aangeschaft voor deze reis. Ik laat jullie weten hoe het was en wie weet zit jij deze zomer ook zomaar in Oostenrijk om je hoofd leeg te maken en lekker sportief bezig te zijn!

Liefs Josine

Mistral regenjack van McKINLEY

Mistral regenjack van McKINLEY € 29,99

211608_990_1

Arista vest van ENERGETICS € 39,99

L37973100_440_1

Comet top SALOMON € 34,99

L38179300_990_1

Raven rock short SALOMON € 49,99

DR34611-3033_241_1

Ac Lite 18 tas Deuter € 67,99

LW220668-0640_241_1

Lady Light Gtx 3.5 Lowa € 219,99

600025_100_1

PROTOUCH Sokken € 7,99

https://www.intersport.nl/speedo/9031-10064-e10-sambar-all-badpak-8732-200-200

Bikini Speedo € 59,99

www.intersport.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie