Geluk

8 dingen die mensen die mentaal sterk zijn elke dag doen

11 dingen die je als hooggevoelige sterker maken

1 Ze gebruiken hun energie wijs
Het is is zo makkelijk om gedurende dag afgeleid te worden door onbelangrijke en onproductieve dingen. Mentaal sterke mensen kiezen ervoor om hun tijd en energie voorzichtig te gebruiken. Ze steken hun energie in de dingen die belangrijk voor ze zijn.

2 Ze laten negatieve gedachtes los
Iedereen heeft soms negatieve gedachtes, maar mentaal sterke mensen laten zich hier niet door tegenhouden of stoppen. In plaats van te reageren met pessimistische gedachtes en kritiek blijven ze gemotiveerd. Ze praten tegen zichzelf alsof ze het tegen hun beste vriend hebben en zijn lief voor zichzelf.

3 Ze werken naar bepaalde doelen toe
Mentaal sterke mensen hebben duidelijke persoonlijke en zakelijke doelen voor zichzelf geformuleerd. Ze hebben helder voor ogen wat ze willen en genieten van de weg naar dit doel. Obstakels zien ze als uitdagingen en ze laten zich niet makkelijk uit het veld slaan.

4 Ze zien hun successen, klein en groot
Mentaal sterke mensen zien hoe ver ze zijn gekomen. Ze staan stil bij de dingen die ze goed hebben gedaan, maar ze staan ook stil bij dingen die nog wat aandacht nodig hebben. Ze nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun fouten en zien deze fouten als momenten waarvan ze kunnen leren.

5 Ze toleren ongemak voor een groter doel
Sommige mensen tolereren ongemak om te laten zien hoe stoer te zijn. Mentaal sterke mensen tolereren ongemak omdat ze een groter doel voor ogen hebben.

6 Ze zijn dankbaar
Je kunt niet op je best zijn als je denkt dat je altijd beter verdient. Mentaal sterke mensen zijn dankbaar voor wat ze hebben en weten dat ze op dit moment alles wat ze nodig hebben al hebben. Ze herkennen geluk en zien mooie momenten.

7 Ze houden door logisch na te denken hun emoties in balans
Mentaal sterke mensen weten dat hun gevoelens een grote rol spelen in hun percepties en gedrag. Ze zijn er alert op dat hun emoties hun beoordelingsvermogen kunnen beïnvloeden. Ze proberen daarom door logisch na te denken de best mogelijke beslissing te nemen.

8 Ze leven volgens hun eigen normen en waarden
Hoewel het verleidelijk is om je eigenwaarde te meten door je met anderen te vergelijken, doen mentaal sterke mensen dit niet. Zij focussen zich op zichzelf en proberen een zo goed mogelijk persoon te zijn, wat de omstandigheden ook zijn. Ze blijven trouw aan zichzelf.

www.psychologytoday.com