Hooggevoelig

Dit is wat er gebeurt als je overal over nadenkt en ook nog eens heel gevoelig bent

Dit is wat er gebeurt als overal over nadenkt en ook nog eens heel gevoelig bent

Je analyseert alles, bent heel gevoelig en je denkt 10 keer na over alles wat je doet en zegt. Je geeft jezelf nooit even een break en bent altijd zo hard voor jezelf. Je neemt de woorden van andere mensen serieus en je probeert te interpeteren wat ze precies ze hebben bedoeld toen ze die dingen zeiden. Je maakt jezelf gek want een deel van jou wil weten waarom ze dit hebben gezegd en het andere deel wil ook niet klinken alsof je niet goed snik bent.

Je ziet de wereld in zwart wit omdat je niet in het midden kan blijven, je neemt geen genoegen met grijs. Je weet niet hoe je moet ‘half’ voelen of ‘half’ leven. Je gaat ervoor of niet. Je geeft of alles of niets.

Mensen hebben je al voor vele dingen uitgemaakt: te gevoelig, te serieus, te emotioneel, bijzonder, een twijfelaar en een idealist. Je hebt altijd het gevoel dat je er niet echt bij hoort. Je voert een innerlijk strijd om erbij te horen, maar tegelijkertijd heb je niet altijd het gevoel dat je een echte connectie hebt met iedereen. Hierdoor werk je het liefst alleen.

Je verlangt naar liefde, maar je vindt het eng om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je hart is breekbaar en hoopvol dus wanneer je niet de affectie of liefde krijgt waar je op hoopt dan breekt het snel. Dan sluit jij je af van de wereld omdat je tijd nodig hebt om te helen. Zelfs als niet eens iets heel serieus was.

Ook interessant: Ik hoop dat je het nooit zult begrijpen

Ook probeer je altijd overal de betekenis van in te zien. De betekenis van je pijn. De betekenis van je verlies en de lessen die je hebt geleerd. Je kunt niet leven zonder achter de antwoorden te komen op de vragen die je hebt.

Wanneer je en overal over nadenkt en zo gevoelig bent dan heb je waarschijnlijk last hebt van slapeloosheid en is je bed de plek waar je gedachtes en angsten je achtervolgen. De plek waar je nadenkt over alles wat je hebt gezegd en gedaan.

Maar wanneer je overal over nadenkt en heel gevoelig bent dan ben je ook speciaal. Het betekent dat je bijzonder bent en dat je iets bijzonders doet voor de wereld. Want uiteindelijk kun je de ‘gekte’ die zich in je hoofd afspeelt omzetten tot wijsheid. En als je dat hebt gedaan ben je sterker en wijzer dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Volg jij Herhealth.nl al op Facebook en Instagram?