Relaties Single

Deze eigenschap zoeken mensen volgens onderzoek in hun nieuwe partner

Jij mag er zijn

Als je knap, slim en succesvol bent dan zit je toch gebakken op het datingsvlak? Mwah dit is gedeeltelijk waar, volgens onderzoek zijn uiterlijk, humor en ambitie inderdaad aantrekkelijk voor potentiële partners, maar er is meer. Want wat we volgens grootschalig onderzoek echt belangrijk vinden is of iemand aardig is. Een groot onderzoek uitgevoerd onder meer dan 10.000 mannen en vrouwen over de hele wereld wijst uit dat of iemand vriendelijk of aardig is één van de meest belangrijke eigenschap is die we zoeken in een liefdespartner.

Vele studies onderstrepen het belang van vriendelijkheid. Zelfs kleine gebaren als een vreemde een compliment maken, iemand een luisterend oor bieden of iets voor een ander maken (bijvoorbeeld iemands boodschappen tillen) ons al stukken aardiger en zorgen ervoor dat anderen zich aan ons willen binden.

Aardig zijn vertaalt zich ook naar fysieke aantrekkelijkheid. Volgens onderzoek krijgt je sexappeal een boost als iemand je oprecht betrouwbaar en authentiek vindt. Andere studies bevestigen dit; door een aardig en vriendelijk persoon te zijn vinden anderen je gezicht en lichaamsbouw aantrekkelijker.

Door echt aardig te zijn kunnen we ook een positieve invloed hebben op het humeur van anderen. Wanneer je warm en vriendelijk bent tegen vrienden en familie dan voelen zij zich minder gestrest voelen. En wie wil er nou geen date die ervoor kan zorgen dat jij je minder gestrest voelt?

En aardig zijn is niet alleen goed voor je liefdesleven; uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig wat aardigs doen voor een ander gelukkiger, blijer en gezonder zijn. En dat ze zelfs een langere levensverwachting hebben.

Je hoeft niet direct je sportschool abonnement te stoppen en je mascara uit de deur te doen als je aan het daten gaat. Maar als je opzoek bent naar een lange en liefdevolle relatie dan kan het wellicht helpen om je aardige, liefdevolle kant te tonen. Want we hoeven niet altijd alleen maar snel, allert en grappig te zijn, laat ook je lieve karakter zien!