Gezondheid

De voordelen van buitenactiviteiten doen in de natuur

Veel onderzoeken wijzen uit dat buitenlucht goed voor ons is. Dat geldt voor iedereen, dus voor jong en oud. Het is dus belangrijk dat je elke dag even naar buiten gaat. Wat je buiten gaat doen is niet zo heel belangrijk, als je maar buiten bent. Nu ga je natuurlijk vooral in de herfst en winter niet zo maar even in je tuin zitten. Maar je kunt wel gaan wandelen of fietsen. Het populaire merk Fjällräven heeft kleding en accessoires voor elke buitenactiviteit. Bovendien biedt de kleding van Fjällräven veel bewegingsvrijheid, is deze licht van gewicht en gemaakt van de beste materialen. Dus ideaal voor elke buitenactiviteit die volwassenen en kinderen buiten willen uitvoeren.

Activiteiten in de buitenlucht hebben een positieve invloed
Activiteiten uitvoeren in de buitenlucht is niet alleen goed voor ons lichaam, ze hebben een positieve invloed op ons hele welzijn. Het is dus goed voor je lichaam en je geest. Als je buiten bent in het daglicht, zeker als de zon schijnt, dan maakt ons lichaam serotonine aan. Dit heet ook wel het gelukshormoon. Het is bewezen dat mensen met veel serotonine meer zelfvertrouwen hebben en sneller tevreden zijn. Ook tijdens donkere dagen in de herfst of winter is het belangrijk om naar buiten te gaan. Niet alleen het licht, maar ook de buitenlucht heeft een positieve invloed op onze stemming. De buitenlucht heeft ook een positieve invloed op de werking van onze hersenen. Niet voor niets gaan zoveel mensen tijdens hun pauze even een blokje om, want buitenlucht zorgt ervoor dat het concentratievermogen stijgt waardoor je je beter kunt focussen.

Wandelen of fietsen in de natuur is stress verlagend
Wist je dat het horen van natuurgeluiden je al rustiger en minder gestrest kan maken. De buitenlucht heeft een positieve invloed op je hartslag en bloeddruk. Dus trek de juiste kleding en schoenen aan en ga naar buiten. Ga wandelen of fietsen ook als het kouder is of regent, goede kleding zal je beschermen tegen weersinvloeden. Je lichaam blijft warm en droog en je doet je lichaam een enorm plezier met al die buitenlucht. Ook al beweeg je en lever je inspanning, toch komen lichaam en geest tot rust. Bovendien neemt je lichaam, als je overdag buiten bent, vitamine D op. Dit zorgt voor een betere weerstand en helpt bij calciumopname. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar een uurtje in je tuin te gaan zitten. Maar wandelen of fietsen is misschien een betere optie want dan krijg je ook gelijk je dagelijkse portie beweging!