Geluk

De 9 slechtste gewoontes voor je mentale gezondheid

9 gewoontes die slecht zijn voor onze mentale gezondheid

1 Je slentert wanneer je loopt
De manier waarop ons voelen beïnvloed de manier waarop we lopen. Maar andersom geldt dit ook, aldus een studie die is gepubliceerd in The Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. Onderzoekers kwamen erachter dat wanneer mensen slenteren, weinig bewegen en voorovergebogen lopen, ze in een slechter humeur zijn dan mensen die energiek lopen.

Dus doe je borst vooruit en recht je schouders als je merkt dat je niet zo goed in je vel zit.

Gerelateerd: 6 redenen waarom wandelen zo gezond is

2 Je neemt overal foto’s van
Instagram en Facebook koninginnen opgelet. Constant foto’s van dingen maken zorgt ervoor dat je die momenten minder goed onthoudt en dat je minder van die momenten geniet, aldus een studie is gepubliceerd in Psychological Science.

Dus leg je telefoon of fototoestel af en toe weg en geniet van de dingen die er om je heen gebeuren, zonder het direct op de gevoelige plaat vast te leggen.

3 Je laat je door andere mensen op je kop zitten
Pesten houdt helaas niet op wanneer je klaar bent met school. Volgens The Workplace Bullying Institute is 35% van de Amerikaanse beroepsbevolking op een bepaald punt in hun carrière gepest. Gepest worden op het werk kan enorm zwaar zijn en het kan er zelfs voor zorgen dat mensen zo emotioneel worden dat ze niet meer naar hun werk toe willen.

Wanneer je gepest wordt op je werk kun je hier met je huisarts over praten, hij kan je begeleiden in hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Belangrijk is om het probleem voor jezelf onder ogen te zien, misschien wat tijd voor jezelf te nemen en thuis bij te komen en om vervolgens een gesprek aan te gaan met je leidinggevende.

Gerelateerd: 5 tips om makkelijker je grenzen aan te geven

4 Je sport niet
Denk hier eens over na: wanneer je 3 keer per week gaat sporten heb je 19% minder kans om depressief te worden, aldus een studie in JAMA Psychiatry.

Dus ga erop uit en beweeg! Ga een lekker stuk wandelen of hardlopen of bezoek je lokale sportschool en zorg voor je lichaam.

5 Je vertoont uitstelgedrag
Denk aan een taak die je constant uitstelt. Stel je het uit omdat deze taak je nerveus maakt of omdat je bang bent om te falen? Want dan zorgt uitstellen voor nog meer stress.

Doe, voordat je aan deze taak gaat beginnen, iets wat je helpt te ontspannen. Luister naar muziek of ga een stuk hardlopen en begin dan aan je taak.

6 Je zit in een slechte relatie
Wanneer je partner jou laat geloven dat jij incompetent, dom of egoïstisch bent dan is je relatie niet goed voor je. Soms duurt het jaren voordat mensen inzien dat ze in een slechte relatie zitten en dat hun depressieve gevoelens komen door hun relatie.

Probeer hulp te zoeken. Praat eens met je huisarts, een psycholoog of een goede vriend om je te helpen uit te zoeken wat jij nou eigenlijk wilt.

7 Je slaapt niet
Slaap heeft effect op bijna alle aspecten uit je leven. Het heeft effect op ons lichaam, onze emoties en onze mentale gezondheid.

Probeer erachter te komen waarom je niet slaapt en zorg voor voldoende rust.

8 Je bent nooit alleen
Wanneer je nooit een moment voor jezelf hebt dan kun je ook niet opladen. Probeer elke dag in ieder geval 10 minuten voor jezelf te nemen. Maak een korte wandeling, lees een boek of mediteer. Zonder dagelijks tijd voor jezelf sluipt een depressie of angststoornis sneller iemands leven binnen.

9 Je kunt niet zonder je mobieltje
Wanneer was de laatste keer dat je geen elektronische apparaten bij je had? Kun jij je dit niet meer herinneren? Slecht teken… We hebben de neiging om over gestimuleerd te worden door alle apparaten waarmee we ons dagelijks omgeven.

Creëer af en toe een elektronische break, waarbij je een aantal uur of bijvoorbeeld een dag niet je mobiel of computer gebruikt.

Gerelateerd:

Tevreden zijn? 10 Geheimen van mensen die zeer tevreden zijn met hun leven