Gezondheid

7 Gezondheidsvoordelen van groene thee die je nog niet eerder hebt gehoord

De gezondheidsvoordelen van groene thee

1 Het kan verschillende soorten kanker helpen voorkomen
Het onderzoek naar groene thee en kankerpreventie is nog in het beginstadium maar de resultaten zien er veelbelovend uit. Onderzoekers denken dat polyphenol in groene thee kan helpen in het bestrijden van kankercellen.

2 Het maakt je hart gezonder
Korte termijn studies hebben uitgewezen dat het drinken van thee de vasculaire reactiviteit verbetert, een manier om te zien hoe goed je bloedvaten reageren op fysieke of emotionele stress. Er is ook bewijs dat het drinken van groene of zwarte thee slechte cholesterol levels kan laten dalen

.Mensen die ongeveer 2 koppen groene thee per dag drinken hebben 46% minder kans op adervernauwing. Wanneer je hier 3 koppen thee per dag van maakt dan heb je daarnaast ook nog eens 70% minder kans om te sterven door een hartaanval. Het kan zelfs helpen om een tweede hartaanval te voorkomen.

Wel is het zo dat volgens onderzoekers van de Universiteit van Harvard dat mensen die veel groene thee drinken vaak sowieso een gezondere levensstijl hebben. “We kunnen nog niet uitsluiten dat bovenstaande resultaten uitsluitend komen door het drinken van de thee of dat het iets anders is wat deze mensen doen waardoor ze een minder hoog risico lopen op deze ziektes”, legt dokter Sesso uit.

3 Het verzacht artrose
Volgens de Iowa Women’s Health Study hebben vrouwen die meer dan 3 koppen groene thee per drinken 60% minder kans op het krijgen van reumatische artrose dan vrouwen die geen thee drinken. Andere studies wijzen uit dat de antioxidanten uit de groene thee, oftewel flavonoïden, helpen om ontstekingen te onderdrukken.

4 Het is goed voor je hersenen
Nederlandse onderzoekers hebben in een onderzoek aangetoond dat componenten uit groene thee ervoor kunnen zorgen dat je concentratievermogen en alertheid worden vergroot. Daarnaast maakt groene thee je minder gespannen dan andere drankjes die energie geven.

5 Het is goed tegen een onzuivere huid
De universiteit van Miami heeft een studie gedaan waarin wordt aangetoond dat componenten uit groene thee ervoor zorgen dan 2/3 van de huidproblemen van mensen met milde tot gemiddelde acne kan worden verminderd.

Maak een kop groene thee, laat het afkoelen en gebruik het als facewash. Je kunt voor delen van de huid wat erg ontstoken is ook een theezakje direct op de huid plaatsen.

6 Het is goed tegen blaasontsteking
Door 2 tot 3 koppen groene thee per dag te drinken kun jij sneller van je blaasontsteking af komen. De antioxidanten uit de thee verminderen volgens onderzoek de ontsteking in blaas. Andere studies wijzen uit dat mensen die regelmatig groene thee drinken 40% minder kans hebben op een lage blaasontsteking dan mensen die geen groene thee drinken.

7 Het vermindert stress
Groene thee bevat veel minder cafeïne dan andere theesoorten, dus je kunt tot 5 koppen per dag drinken om zo minder stress te ervaren, aldus een studie gedaan door Sendai’s Tohoku University Graduate School of Medicine.

www.rd.com