Gezondheid

De 6 gezondheidsvoordelen van een wintersportvakantie

Wintersporten is leuk en gezellig! Wie één keer op wintersport is geweest, wil daarna vaak nooit anders meer. Maar naast dat het super leuk is, is wintersporten ook nog eens heel goed voor je. Dus mocht je nog twijfelen of je dit jaar nog een wintersport wilt boeken, lees dan vooral verder.

1 Het is goed voor je mentale gezondheid
Dankzij de endorfines die je lichaam aanmaakt tijdens een workout is elke sport goed voor je geest. Maar door de adrenaline die tijdens het wintersporten door je lichaam stroomt en dankzij het prachtige uitzicht kan je mentale gezondheid echt een boost krijgen. Je hoofd is leeg als je een afdeling maakt en je voelt je na een dag skiën vaak heerlijk ontspannen. 

2 Het is goed voor je hart
Zoals net al genoemd is een wintersport de ideale manier om te ontspannen, iets waar je hart je sowieso al dankbaar voor is. Maar dankzij de fysieke uitdaging in de sneeuw gaat je hartslag omhoog en wordt je bloed goed door je lijf gepompt. Het is dus ook een hele goede cardio workout en dat is niet het enige; het gesjouw met je skies en board aan het begin en eind van de dag zorgt ook nog eens voor een beetje krachttraining en dat is ook heel goed voor je hart! 

3 Het haalt familiebanden aan
Tijd doorbrengen met familie is goed voor je mentale en fysieke gezondheid en een wintersport met de hele familie is het perfecte moment om weer eens met de hele familie bij elkaar te komen. Dus check of alle gezinsleden goede spullen hebben, zorg voor een goede wintersportjas voor meisjes of jongens, huur desnoods spullen en boek die vakantie!

4 Gezonde berglucht
Niet voor niets schrijven doctoren gezonde berglucht voor aan bijvoorbeeld astmapatiënten. Hoewel de lucht ijler is en er dus minder zuurstof is zit, is het wel een stuk zuiverder. Voor mensen die last hebben van hun luchtwegen kunnen de voordelen van een wintersportvakantie enorm zijn.

5 Spierkracht
Skiën en snowboarden zijn sporten die alle delen van je lichaam een goede work-out geven. Bijna elke spier in je lichaam wordt gebruikt als je bochten maakt, springt of je stabiliteit zoekt. 

6 Goede nachtrust
Omdat je fysiek de hele dag bezig bent, ben je na een lange dag skiën of boarden ’s avonds heerlijk rozig. Door de combinatie van fysieke beweging, ontspanning en frisse lucht slaap je tijdens je wintersport waarschijnlijk als een roos.