Geluk

4 tips om beter met je emoties om te kunnen gaan

Jij bent zoveel meer waar dan iemand die..

Door de Nederlandse samenleving zijn vrouwen steeds meer hun emoties gaan onderdrukken. Om mee te komen met de echte mannenwereld bestaat namelijk het beeld dat je erg rationeel en kil moet zijn. Daardoor kunnen veel vrouwen niet meer goed met hun emoties omgaan. Heb jij hier ook last van? Dan is deze blog zeker wat voor jou. Hier vind je namelijk enkele waardevolle tips zodat jij emotioneel weer alles op orde hebt en vol met passie kunt leven.

Stop met verdovende middelen

De eerste tip die je we mee willen geven, is om te stoppen met verdovende middelen. stoppen met blowen, alcohol drinken of andere verdovende middelen kan er ineens voor zorgen dat je emotioneel meer beschikbaar bent. We stompen onszelf namelijk af wanneer we aan dit soort middelen zitten, zelfs als we ze maar af en toe gebruiken. Hierdoor verliezen we onze connectie met onszelf. Probeer een maand uit zonder verdovende middelen en kijk hoe je je voelt. Wanneer je een verschil merkt, weet je zeker dat het beter is om dit soort zaken niet meer te gebruiken.

Erken je emoties

Ten tweede helpt het erkennen van emoties ons om onze emoties beter te begrijpen en te beheersen. Door onze gevoelens te erkennen en te accepteren, kunnen we er op een gezonde manier mee omgaan. We kunnen beter herkennen waarom bepaalde situaties bepaalde reacties oproepen en ons bewust zijn van hoe onze reacties anderen of onszelf kunnen beïnvloeden. Het erkennen van onze emoties geeft ons de kracht om hier de leiding over te nemen en positieve veranderingen of beslissingen te nemen.

Neem pauzes

Verder kan pauzes nemen een effectieve manier zijn om beter met emoties om te gaan, omdat het ons de tijd geeft om adem te halen en een stap terug te doen uit de situatie. Hierdoor kunnen we een beter perspectief krijgen, onze gevoelens en gedachten objectiever beoordelen en gezondere copingstrategieën bedenken. Pauzes geven ons ook de gelegenheid om activiteiten te ondernemen die ons kunnen helpen stress te beheersen, onze stemming te verbeteren en onze geest leeg te maken.

Mediteer

Tot slot kan mediteren je helpen om beter met je emoties om te gaan. Hiermee zul je namelijk een stapje terug doen en perspectief krijgen. Mediteren helpt ook om je geest vrij te maken van gedachten of invloeden van buitenaf die je beoordelingsvermogen kunnen vertroebelen. Het leert je ook technieken zoals mindfulness, die je kunnen helpen je meer bewust te worden van je emoties en hoe ze je reacties beïnvloeden. Als laatste kan mediteren je helpen om negatieve emoties in een positiever licht te zien. Dit zorgt ervoor dat je met meer helderheid en begrip verder kunt.