Geluk

Ben jij ook bang om fouten te maken, om verkeerde keuzes te maken?

7 signalen dat je iemand in je leven hebt die niet goed voor je is
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Ben jij wel eens bang de verkeerde keuze te maken? Dat is ook niet zo gek; tegenwoordig is de ‘keuze reuze’. Zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar… Niet doen! Niet bang zijn! Lees verder en ontdek hoe het anders kan.

Een aantal jaar geleden had ik hier zelf erg veel last van. Door ‘verkeerde’ studiekeuze(s), geen passende baan en een relatie die niet goed voor me was, wist ik echt niet meer hoe ik nog goede keuzes kon maken.

Twijfelen, piekeren, dubben, aarzelen, afwegen en wankelen. Kopzorgen bezorgde mij dat. En daar ging het ook al mis. Keuzes maak je met je hart, niet met je hoofd. Je hoofd gebruik je om er praktische invulling aan te geven.

Ik was bang om het ander te missen als ik voor het één zou gaan. Bang om de controle te verliezen. Bang om fouten te maken. Ik dacht in beperkingen en niet in mogelijkheden. Ondanks dat ik wist dat angst een slechte raadgever is. Totdat ik hier met mijn mentor over sprak.

Zij gaf mij het inzicht dat voor zoveel opluchting zorgde. Vanaf toen ging ik leren keuzes maken op basis van vertrouwen. En leren vertrouwen op mijn intuïtie. Je intuïtie is je innerlijke kompas. Die weet het. Maar nog voor dat ik dat kon, was er dat inzicht dat al zoveel rust en vertrouwen gaf.

Ze zei: ‘Er bestaan geen verkeerde keuzes. Iedere keuze die je maakt, heeft alleen een ander vervolg. Is het niet het gewenste vervolg? Dan kan je weer een nieuwe keuze maken. Zo simpel is het!’

Een beetje verward hoorde ik dit aan en liet dit langzaam tot mij doordringen. ‘Is het echt zo makkelijk? Ja, het is echt zo makkelijk!’ Geen ge-maar. Jeetje zeg… soms is het antwoord gewoon simpel. We maken het graag moeilijk en ingewikkeld. Ik ook en word wat achterdochtig als het zo simpel is. Maar hiervan kan ik toch wel echt uit eigen ervaring zeggen, dat dit inzicht heel veel oplevert.

Daarna en ondertussen heb ik aan mijn vertrouwen gewerkt en mijn intuïtie leren volgen.Maar dit was voor mij het meest waardevolle om de angst voor verkeerde keuzes kwijt te raken.

Er bestaan geen verkeerde keuzes. Iedere keuze heeft alleen een ander vervolg. Is het niet het gewenste vervolg? Dan kan je weer een nieuwe keuze maken!

🙂

XX

Annemiek
www.annemiekstam.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie