Geluk

3 krachtige manieren om ondanks alles positief te blijven

3 krachtige manieren om positief te blijven

Iedereen maakt de momenten in het leven mee waarop je positieve kijk op het leven wordt getest. Of het nou gaat om dingen die door je dagelijkse stress komen, door deadlines op je werk of door meer belangrijke dingen, de manier waarop je naar het leven kijkt kan een groot verschil maken in hoe je met deze uitdagingen omgaat.

Als je in je leven wordt getest omdat het je niet makkelijk wordt gemaakt dan kun je een simpele routine proberen die ervoor zorgt dat je positief blijft:

1 Blijf dankbaar
Schrijf elke ochtend op waar je ondanks alles dankbaar voor bent. Je kunt beginnen met 3 dingen. Hoe zwaar je het ook hebt, er zijn altijd dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Bijvoorbeeld de zon die schijnt, vogels die fluiten, lieve vrienden etc. Onderzoeken tonen aan dat mensen die hun dankbaarheid tonen doormiddel van een dankbaarheidsboekje zich gelukkiger en gezonder voelen dan mensen die dit niet doen.

2 Geef anderen complimenten
De beste manier om je eigen problemen even te vergeten is door aardig te zijn tegen iemand anders. Als jij je gestrest of overweldigd voelt dan kun je één van je vriendinnen een kaartje of berichtje sturen dat ze zoveel voor je betekent. Onderzoek toont aan dat wanneer jij het humeur van anderen verbetert je eigen humeur ook verbetert. Dus zij blij en jij blij!

3 Tel je overwinningen
Eindig elke dag met op te schrijven wat je vandaag hebt overwonnen. Je had bijvoorbeeld geen zin om te wandelen of te sporten, maar je bent toch gegaan = een overwinning! Je zag tegen een telefoontje op, maar je hebt toch gebeld = een overwinning! Het is goed om in slaap te vallen terwijl je weet dat er vandaag iets goed is gegaan.

Je levenshouding is zo enorm belangrijk! Het leven wordt niet makkelijker, jij wordt sterker! En positief blijven is een manier om sterk te blijven tijdens alle uitdagingen die we in het leven tegenkomen.